Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Topçam suya kavuşuyor

        - Yaz döneminde büyük su sıkıntılarının yaşandığı Mesudiye ilçesi Topçam bölgesinde su kaynakları bir havzada toplanarak mahalle ve yaylaya sağlıklı içme suyu götürülmesi için ilk kazma vuruldu

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'nun Mesudiye ilçesinde bulunan Topçam Mahalle ve Yaylası'na içme suyu götürülüyor.

        Ordu'nun büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte beldeden mahalleye dönüşen Topçam'da içmesuyu sorununa çözüm getirmek için çalışmalar başladı. Lokal ve yerel su kaynaklarından içme suyu temin edebilen ve bu sebeple verimli su akışı sağlanamayan Topçam'da özellikle yaz dönemlerinde gurbette yaşayan vatandaşların memleketlerine döndüğünde bölge halkı su sorunlarıyla karşılaşıyordu.

        Bu sıkıntının aşılması için Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ Genel Müdürlüğü vasıtasıyla Kabaktepe mezrasında bulunan kaynak sularını bir havzada toplanarak isale hattı vasıtasıyla Topçam Mahallesi'ne ulaştırmak üzere ilk kazmayı vurdu. Projede planlanan 7 bin 351 metre isale hattının 2 bin metresi tamamlanırken bölgede üst yapı yatırımları da sürüyor. Bu arada OSKİ, kullanım ömrü bitmiş ve mevcut ihtiyaca cevap veremeyen 75 metreküplük içme suyu deposunun yerine 1 adet 200 metreküplük içme suyu deposu inşa ediyor. Arazinin sert ve kayalık bir yapıya sahip olmasına rağmen deponun temel kazısı ekiplerin çalışmasıyla sürdürülüyor. Projenin sona ermesinin ardından yapılan içme suyu hattı ve depoyla birlikte günde 500 metreküp içme suyu temin edilmiş olacak.

        (MAK-SLH-Y)

        04.11.2016 14:21:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa