Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, "Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi beni çok heyecanlandıran ve bir an önce hayata geçirmek istediğim bir projeydi. Çünkü yıllardır bana gelip, böyle bir merkeze ne kadar ihtiyaç duyulduğunu anlatan engelli ailelerinin durumunu en iyi bilen biriyim. Merkezimizde bakım faaliyetleri zihinsel ve bedensel engelliler için uygulanacak. Engelliler, engel durumu ve yaşlarına göre gruplara ayrılacak" dedi.

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Programa Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Büyükşehir ve SASKİ Bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, "Sosyal hizmetlerin her alanında şehrimizin dört bir köşesinde vatandaşlarımızla iç içeyiz. Engellilere yönelik ücretsiz taşıma hizmetlerimiz, medikal yardımlarımız, akülü araç yardımları, şehrimizin engellilere göre yenilenmesi, eğitim seminerleri, gezi ve beceri kazandırma kurslarımızla onları hayatın içerisine katıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizle de ailelerine bağımlı olarak yaşayan engelli kardeşlerimize belirli periyotlarla günlük bakım hizmeti verilmesi hedeflenmektedir. Ailelerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve kendilerine zaman ayırmalarını amaçlıyoruz. Merkezimiz yaklaşık bin metrekare olup içerisinde spor salonu, eğitmen sınıfları, sosyal çalışmacı odaları, yemekhane, mutfak ve dinlenme odaları bulunacak. Engelli vatandaşlarımızın aileleri çocuklarını bu merkeze gönül rahatlığıyla bırakarak; kendi sosyal hayatlarına vakit ayırabileceklerdir" dedi.

        Başkan Toçoğlu ise şöyle konuştu; "Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz günden bu yana, sosyal belediyecilik uygulamalarında dünya standartlarına uygun bir anlayışla hareket etmeye çalışıyoruz. Klasik sosyal belediyecilik anlayışını aşan; yerelin sorunlarına çözümler üreten; hükümetimizin sosyal politikalarına uyumlu, çağın şartlarına uygun yeni bir anlayışı oluştururken aynı zamanda da evrensel standartları hiçbir zaman göz ardı etmedik. Bu açıdan sosyal hizmetler alanında önce bir plan oluşturduk. Bizim Sakarya'da yapmamız gereken nedir? Şu anda sosyal politikalar alanında ihtiyaç duyulan hizmetler nelerdir? Eksiklerimizi görüp, buna göre belli bir plan içerisinde hareket ettik."

        "Türkiye'nin en özel yapılarından biri olan Sosyal Gelişim Merkezini hayata geçirdik. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, aileler, engelliler SGM farkını hissetmektedirler. Adapazarı'nda yaptığımız SGM'nin ardından talepler doğrultusunda bu hizmetimizi ilçelerimize yaygınlaştırma kararı aldık. Öncelikle Geyve ve Akyazı'da sosyal hayata yön verecek iki yeni SGM inşa ettik. Adapazarı, Akyazı ve Geyve'nin ardından Sapanca SGM'nin de temelini attık. İnşallah kısa süre içerisinde Sapanca'daki SGM'yi de tamamlayarak hizmete alacağız. Şu anda Karasu ve Kocaali'ye de Sosyal Gelişim Merkezleri kazandırmak için projelerimizi tamamlamış bulunmaktayız. İnşallah bu çalışmalarımız asla hız kesmeyecek."

        "Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler alanında birbirinden özel hizmetleri hayata geçirirken aslında en fazla eksikliğini hissettiğimiz ve bir an önce hayata geçirmek için sabırsızlandığımız çalışma, engelsiz yaşam merkeziydi. Merkezimizde bakım faaliyetleri zihinsel ve bedensel engelliler için uygulanacak. Engelliler, engel durumu ve yaşlarına göre gruplara ayrılacak. Sakarya'nın ilk engelsiz yaşam merkezinde haftanın 5 günü engellilere hizmet sunulacak. Gündüz bakımevi hizmetlerimiz ile ailelerimizin; günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya, toplumsal ilişkilerinin gelişmesine, sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına, kendilerine zaman ayırmalarına imkân sağlanacak. 3 kat olarak inşa edilecek olan merkezin en üst katı 'HAYATA TUTUNUYORUM' projesine ayrıldı. Bu projemizle en büyük amacımız engelli çocuklarımıza özbakım ve ev içi becerileri kazanmalarında yardımcı olmaktır."

        "Bu proje beni çok heyecanlandıran ve bir an önce hayata geçirmek istediğimiz bir projeydi. Çünkü yıllardır bana gelip, böyle bir merkeze ne kadar ihtiyaç duyulduğunu anlatan engelli ailelerinin durumunu iyi bilen biriyim. Bugün bu merkezin temelini atmayı bize nasip eden Rabbimize sonsuz şükürler olsun. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler alanında çalışma tempomuzu daha da arttıracağız. Bu vesileyle bugün temelini attığımız projemizin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı.

        (BB)

        03.11.2016 16:53:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa