Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazıcıoğlu'nun eserleri canlandırılıyor

        - Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta görev yaptığı dönemde yaptırdığı eserler yeniden canlandırılıyor

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta görev yaptığı dönemde yaptırdığı eserler yeniden canlandırılıyor.

        Tokat'ta 1984-1989 yıllarında görev yapan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Almus ilçesinde yaptırdığı ve uzun süredir atıl durumda olan konak Tokat Valisi Cevdet Can'ın talimatları ile onarıldı. Tufan Tepe Mevkinde Almus Barajı Gölü manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken 2 katlı konak Almus Kaymakamlığı'nın girişimleri ile restore edildi. Yazıcıoğlu'nun kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli eserler bırakmış olduğunu ifade eden Vali Can, Tokat'a geldiğinde iki tesis dikkatini çektiğini belirterek, "Bu tesislerden birisi Büyük Tokat Otel, diğer Tufan Tepe'deki konak. Büyük Tokat Oteli'ni uluslararası bir zincire verdik. Dedeman talip oldu ve yeni otel tamamlanmak üzere. Tufantepe'deki eserde güzel düşünülmüş. Ama uzun yıllar kapalı kaldığı için harabeye dönmüştü. Otelle birlikte bir bütün olarak burayı da kurtarmak istedik. O nedenle tesisi çok fazla para harcamadan mütevazı bir bütçe ile tamir ettirdik. En azından oradaki odalar butik otel olarak kullanılsın istiyoruz. Burası kamunun olsun, turizme hizmet etsin istedik. Şu anda Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde İl Özel İdaresi'nde. Önümüzdeki dönem için otelle birlikte bir bütün olarak değerlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

        "Yazıcıoğlu'nun başlattığı eserleri canlandırıyoruz"

        Vali Can, konağı butik otel olarak işletmek şartı ile turizme kazandırılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, "Şu anda karar vermiş değiliz ama Kasım meclisinden sonra buranın işletilmesi için karar vereceğiz. Yazıcıoğlu'nun başlattığı eserleri canlandırıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Tokat'ın turizmine katkı sağlayacağı şekilde işletilmesini sağlayacağız. Butik otel olarak turizm belgeli bir tesisin burayı işletmesini arzu ediyoruz. Devletin kurduğu tesisler vatandaşa hizmet bakımından en iyi şekilde dönmesi lazım. Buradaki esas hedef Almus Barajı turizmini bir turizm tesisi ile taçlandırmak. Bu tesis belki de buraya başka tesislerin gelmesini de sağlayacak. Almus'ta karavan tesisi de kurmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

        Vali Can ayrıca rahmet Yazıcıoğlu'nun kurmuş olduğu şirketlerden birisinin adını Narenciye A.Ş diğerini de Yazma A.Ş olarak değiştirdiklerini sözlerine ekledi.

        (Nİ-SLH-Y)

        31.10.2016 16:21:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa