Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        679 kız öğrenciye meslek eğitimi verildi

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi ve Kastamonu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen 'Kızlar İçin Elele' projesi kapsamında 11 ilçede 679 kız öğrenciye meslek eğitimi verildi.

        Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi ve Kastamonu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen 'Kızlar İçin Elele' projesinin finali Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Toplantıya Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal da katıldı.

        Proje hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, projenin ana hedefinin 8. sınıfta okuyan kız öğrencilerin meslek seçiminde bilgilendirilmesi olduğunu söyledi.

        Öğrencilerin seçecekleri mesleklerin Türkiye'nin de geleceğini belirleyeceğini ifade eden Sancaktaroğlu, "Kızlar için Elele' projesi 1 Kasım 2015 tarihinde başladı. Ana hedef sekizinci sınıfta okuyan kız öğrencilerimize meslek eğitimi vermek ve meslek seçimi konusunda yardım etmekti. Araç, Azdavay, Doğanyurt, Devrekani, Daday, İnebolu, İhsangazi, Küre, Şenpazar, Pınarbaşı, Tosya ve Taşköprü olmak üzere 11 ilçede toplam 33 okulda gerçekleştirilen bir projede 679 kız öğrencimize ulaştık ve her hafta giderek meslekler konusunda bilgilendirmelerde bulunduk" dedi

        Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal ise, eğitimde kızların yer almasının öneminde dikkat çekerek, projenin çok yerinde olduğunu verdiği örneklerle anlattı.

        (Vİ-RFK-Y)

        23.10.2016 15:43:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa