Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat çiftçisine bu yıl 110 milyon TL tarımsal destek sağlandı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Ertuğrul

        YOZGAT (İHA) - Yozgat çiftçisine 2016 yılı içerisinde 110 milyon TL tarımsal destek sağlandı.

        7 Milyon dekar kullanılabilir tarım arazisi ile Türkiye'de 4'üncü sırada yer alan Yozgat çiftçisine 2015 yılı içerisinde 94 milyon tarımsal destek sağlanırken, bu rakam 2016 yılı içerisinde 110 milyon TL'ye ulaştı.

        Yozgat İl İstihdam Kurulu Toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri tarımın istihdama olan katkısı hakkında bilgi verdi. Yozgat'ta 42 bin 200 çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı işletmenin bulunduğu belirtilerek, devlet tarafından, çiftçiye, mazot, gübre ve diğer çeşitli desteklerden 110 milyon civarında bir destek sağlandığı ifade edildi. Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde uygulanan Kabalı Meyvecilik Projesinde 5 bin 640 dekar alanda elma, armut, şeftali, kaysı, kiraz gibi meyve üretiminin gerçekleştirildiği ve burada 400 ile 600 arasında işçi istihdam edildiği, daha önce köyden göç eden 14 ailenin tekrar köye döndüğü belirtildi. Yozgat'ta ayrıca 600 mevsimlik tarım işçisinin istihdam edildiği bilgisine yer verildi.

        (ÖE-AG-Y)

        21.10.2016 16:20:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa