Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli Büyükşehir'den 3 ilçede 24 milyonluk yatırım

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril, Çal ve Baklan ilçelerinde çiftçilerin damlama sulama tekniğiyle ürünlerini sulaması için 24 milyon liralık bir yatırıma imza atıyor.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çivril, Çal ve Baklan ilçelerinde çiftçilerin damlama sulama tekniğiyle ürünlerini sulaması Işıklı Gölü ve Gökgöl'ün kurumasını da önlemeyi amaçlayan bir proje yapıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki, 3 ilçede toplam 24 bölgenin ihtiyacı olan damlama sulama sistemi için 24 milyon liralık yatırıma imza atıyor. Devlet Su İşleri projesine destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Baklan ilçesi, Dağal, Şenyayla, Çataloba, Boğaziçi, Konak, İcikli, Hadim, Kavaklar, Beyelli, Çal ilçesi; Aşağıseyit, Yukarıseyit, Mahmutgazi, İsabey, Dayılar, Denizler ve Çivril ilçesi; Bayat, Tokça, Karayahşiler, Yahyallı, Çıtak, Kıralan Mahallelerinde kurulacak kapalı sulama sistemi dolayısıyla 24 bölgeye 24 milyon liralık kaynak aktarıyor.

        Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever'in ev sahibi olduğu etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra Baklan Kaymakamı Aziz Oğuz Al, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve Baklan Sulama Birliği Başkanı Ayhan Demirdöğer yer aldı.

        Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin söz konusu damlama sulama sistemi projesiyle ilgili kararı oybirliğiyle aldığını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çiftimiz daha fazla üretsin, daha çeşitli ürünler üretsin, bulunduğu yerde mutlu olsun, çocuklarıyla, eşiyle, dostlarıyla toprağından, kökünden kopmasın istiyoruz. Büyükşehir, her alanda olduğu gibi kırsal kalkınma alanında da şehrimizin her yerine hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza hizmet vermek için Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığını kurduk. Birçok hizmet yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

        "Projenin yüzde 10'unu üstlendik"

        Su ve toprağın altından daha değerli olduğunun altını çizen Başkan Osman Zolan, "Su yoksa hayat yok. Hayat olmayan yerde, her yer altın olsa ne yazar? Sularımız sonsuz değil. Bunu dikkatli kullanmamız, gelecek nesillere de bırakmamız lazım. Yazın Işıklı Gölümüz kurudu. Orası yok olduğunda canlılar da tarım da yok olur. Biz de Büyükşehir olarak, 'Sularımızı korumamız lazım' dedik. Korumak için de vahşi sulamadan damlama sulamaya geçmek gerekiyor. Bu nedenle Büyükşehir olarak projenin yüzde 10'unu üstlendik" şeklinde konuştu.

        (MT-Y)

        19.10.2016 13:18:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa