Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'a 341 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Ertuğrul

        YOZGAT (İHA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat'a 341 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldığını söyledi.

        AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Büyük Sinema Salonunda düzenlenen İl Danışma Toplantısına katılan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 475 yataklı kamu özel ortaklığı ile yapılan Yozgat Şehir Hastanesinin iki ay gibi bir süre içerisinde hizmete açılacağını belirterek, "475 yataklı hastanemiz 275 milyon liraya mal oldu. 31 Ocak 2017 tarihi itibariyle, Sorgun Devlet Hastanesi Sarıkaya, Şefaatli, Çekerek Devlet Hastanesini de açmak suretiyle Yozgat'a 341 milyon liralık sağlık hizmetini halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. 2017 yılı içerisinde ağız ve diş sağlığı hastanemiz inşallah Yozgat'ımıza hizmetine sunacağız" dedi.

        Yozgat'ın sadece sağlık konusunda değil her alanda büyük hizmetlere sahip olduğunu ifade eden Başer, "Biz sadece sağlık hizmetlerinde değil, Yozgat'ın en büyük hayali olan üniversitemiz de hızlı bir gelişim içerisindedir. Bugün öğrenci sayımız 16 bin 500'e ulaşmıştır. Öğrencilerimizin barınacağı yurt kapasitemiz hızla artmaktadır. İki ay içerisinde bin kişilik yurdu öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bin kişilik yurdumuzla birlikte yurt kapasitemiz 5 bin 200'e ulaşmış olacak. Bu rakam öğrenci sayısına göre hesaplandığında çok büyük bir başarıdır" diye konuştu.

        Yatırım teşvikleri konusunda Yozgat'ın 5'inci bölgede yer aldığına değinen Başer, "Bu konuda Yozgat'ın imkanlarını daha da artırmak durumundayız. Yeni organize sanayi bölgemizi kurmuş olduk. Önümüzdeki yıl inşallah burada çalışmalar başlayacak. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın ilimize söz vermiş olduğu havaalanı inşaatımız da yine yeni organize sanayi bölgemizin üst kısmında olacak. Hızlı tren inşaatı 2018 yılı sonlarında tamlanacak. Ulaşım olduğunda yatırımlarda ona göre artacaktır. Bizim Yozgat insanına vefa ve hizmet borcumuz var. Yozgat AK Parti'ye her zaman destek vermiş ve her zaman ilk on il arasında yer almıştır. Bizlerde hizmetlerle vefa borcumuzu ödemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

        (ÖE-ÖZ-Y)

        15.10.2016 21:34:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa