Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ebru sanatçısı Şimşek, Dünya Ebru Gününe katılıyor

        (Fotoğraflı)

        Süleyman Özaydın

        BALIKESİR (İHA) - Manyaslı emekli öğretmen ve ebru sanatçısı Osman Şimşek, Dünya Ebru Gününe eser gönderdi.

        Ebru sanatçısı Osman Şimşek, Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag şehrinde 21-27 Kasım tarihinde yapılacak olan 5.Dünya Ebru Gününe bir eseri ile katılacak. Şimşek, eserlerini göndermeden önce Manyas Kapalı Spor Salonunda sergiledi. Ebru sanatçısı Osman Şimşek, Atilla Can'ın 5 yıl önce ilk defa organize ettiği Dünya Ebru Gününün yanı sıra Kültür Bakanlığının da katkıları ile ebru sanatını somut olmayan kültür mirası olarak Dünya Kültür Mirasları listesine kaydettirdiğini söyledi.

        Şimşek, "Benden 5. Dünya Ebru Günü için içlerinden bir tanesi seçilmek üzere 300 adet eser istediler. Sağlık sorunlarım nedeniyle katılamayacağım için eserlerimi gönderdim. Sergilenecek olan bir eserimin dışında diğer eserlerim, Dünya Ebru Gününe katılacak diğer ebru sanatçılarına hediye edilecek. Bir de alınan karar gereği Dünya Ebru Gününde sergilenecek tüm sanatçıların eserlerinin satışından elde edilecek gelir, uluslararası bir yardım kuruluşuna bağlanacak. Bu da bize ayrı bir onur ve mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

        (TS-MA)

        14.10.2016 14:56:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa