Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova'nın Termal ilçesine 3 milyon TL hibe

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - Yalova'nın Termal Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na hazırladığı proje kapsamında aldığı 3 milyon TL hibe ile ilçenin kaplıca suyu ishale hattı ve depolama sistemlerini belediye kasasından para çıkmadan yapacak.

        Türkiye'de ilçe sınırlarının tamamı içerisinde termal su arama ve işletme hakkına sahip tek belediye olan Termal Belediyesi, ilçede bulunan tesislere suyun ulaştırılması konusunda yapılması gereken alt yapı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bir proje sundu. Bakanlık ise projeyi kısa sürede inceleyerek onayladı. 3 milyon TL hibe desteği sağlanan bu proje ile ilçenin tamamına termal su ulaştıracak ishale hattı yenilenecek. Konuyla ilgili bilgi veren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Türkiye'de bir ilçedeki tamamında termal su arama ve işletme hakkı olan tek belediye Termal Belediyesi. Bu hakka sahip başka bir belediye yok. Dolayısıyla ilçedeki tüm tesislere de bu suyu Termal Belediyesi olarak biz temin ediyoruz. Bunun 24 saat, 365 gün işletmelere düzenli sunulması gerekiyor. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında belediyemize 12 Temmuz 2016 tarihinde Termal Turizm Merkezi'nde kuyuların yapılması, terfi istasyonu yapılması, mekanik tesisat yapılması, kaplıca suyu depo ve şebekesi yapım işi ile ilgili olarak 3 milyon TL hibe aldık. Şu anda 4 kuyumuz var. İlçemizdeki tüm işletmelere ve tesislere bu kuyulardan kaplıca suyu temin ediyoruz. Düzenli temin sağlayabilmek için 2010 yılında bin tonluk kaplıca suyu deposu yaptık. 2010 yılında kaplıca suyu deposu yaptığımızda otel, motel ve pansiyon sayımız bugünkü gibi değildi. Bize şu anda 1 yada 2 depo daha lazım. Buna bağlı olarak da yeni ishale hatları döşenecek. İlçenin büyük bölümünde kaplıca suyunu taşıyan ishale hatları tamamlandı. Ama yeni gelişen alanlar var. Özellikle Üvezpınar mahallemizde meydanda yukarıya doğru giden alana hat döşenmedi. O hattın tamamlanması gerekli. Gökçedere Mahallemizde Kışla Caddesi, Sırrı Acar Caddesi istikametinde yeni bir hat döşeyeceğiz. Yine Turizm Tesis alanına da hat döşenmesi gerekiyor. Bunların yanı sıra depolar yapılacak. Bütün bu çalışmalar Termal Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na hazırladığımız proje için gelen 3 milyon TL hibe yapılacak" dedi.

        Termal'e 1 çöp toplama aracı ve 200 çöp konteynırı kazandırıldı

        Termal Belediyesi ilçede temizliğin sağlanması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bunu yaparken ihtiyaç duyulan araçlarında sağlanması için çaba harcıyor. Ankara'da yapılan temaslar sonucunda Termal Belediyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından araç ve konteynır desteği sağlandı. Bu konu hakkında da bilgi veren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Termal Belediyesi olarak biz YAKAB'ın kurucu üyesiyiz. İlçemizden toplanan katı atıklar Denizçalı mevkiindeki düzenli depolama alanına götürüyoruz. İlçemizde çöp toplama işlemlerinin düzenli yapılabilmesi için de çöp toplama konteynırına ve çöp kamyonuna ihtiyacımız var. Bu yıl 200 bin TL değerinde çöp toplama aracı, 200 adette çöp toplama konteynırını Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe aldık" diye konuştu.

        "Birliklere borcumuz yok"

        İlçedeki katı ve sıvı atıkları toplanması ve arıtılması için iki birliğin üyesi olan Termal Belediyesi, YASKİ ve YAKAB'a yönelik mali yükümlülüklerini de aksatmadan yerine getiriyor. Konuyla ilgili konuşan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Sıvı atıkla da Gökçedere, Kaplıcalar, Üvezpınar mahallelerimizin atık sularını ilçemizdeki terfi istasyonu aracılığı ile Çınarcık yolu üzerindeki YASKİ'ye ait arıtma tesislerine gönderiyoruz. Bunların elbette ki bize bir mali yükü var. YASKİ'de de 5 belediyeden birisi Termal Belediyesi. YASKİ'nin düzenli bir şekilde yürütülmesini de sağlıyoruz. YAKAB ve YASKİ'de ki mali yükümlülüklerimizi de harfiyen yerine getiriyoruz. Termal Belediyesi olarak kendi ölçümüzde YAKAB ve YASKİ'ye verdiğimiz bu destek o birliklerin de yaşamasına yardımcı oluyoruz" dedi.

        (SÇ-MA)

        13.10.2016 16:12:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa