Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinop'ta arı kovanlarına sonbahar bakımı

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Sinop'un Erfelek ilçesindeki bal üreticileri, arıların telef olmaması ve sağlıklı, kaliteli bal üretimi yapılması için kovan bakımlarına başladılar.

        Sonbahar mevsiminde bakımı iyi yapılan kovanlar kışı atlatarak bahara rahatça çıkabiliyor. Bunun için de bu dönemde arıcılar varroa mücadelesi ile kovanların temizliğinin yapılması, yiyecek durumuna göre takviye edilmesi, uçuş delikleri ve aynı zamanda arı miktarına göre bölme tahtaları ve kovan hacminin küçültülmesi gerekiyor. Sonbaharda yapılan bakım, bir sonraki yılın sigortası niteliğinde oluyor.

        Arıların zarar görmemesi ve kışı rahatça atlatabilmesi için bir takım tedbirler alınıyor. Bal üreticileri kovanların ve peteklerin temizliğinin ardından arının kışın aç kalmaması için de adına "kek" denilen ve şekerden yapılan maddelerle destekliyorlar.

        Kovanların kışın sert olduğu günlerde üşümemeleri ve soğuktan etkilenmemeleri içinde kovaların dışlarını kalın izole malzemeler ile sararak arıların kıştan etkilenmesini en aza indirmiş oluyorlar.

        (OSM-SLH-Y)

        08.10.2016 16:00:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa