Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli Ticaret Odası, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı

        (Fotoğraflı)

        Medeni Topaloğlu

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

        81 ilden 365 oda/borsa başkanının özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini aktarma fırsatı yakaladığı şurada konuşan Başbakan Binali Yıldırım, sanayi ve ticaret odası başkanlarının ifade ettiği sorunları şuraya katılan bakanlarla birlikte büyük bir titizlikle not ettiğine dikkati çekti.

        Denizli'nin sorunları 3 başlıkta toplandı

        Denizli'nin sorunlarını Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili anlattı. Denizli'nin sorunlarının üç ana başlık altında toplandığını ifade eden Tefenlili, "Ulaşım ve lojistik sorunları, sanayimiz için zaman ve kaynak kaybı olduğu gibi, bölgemize yapılacak yatırımları da olumsuz etkilemektedir. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili sıkıntılarımız kapsamında Çardak OSB'deki parsellerinin yatırımcıya teşvik kapsamında tahsis edilmesini; tarım için Tarım, Gıda İhtisas OSB kurularak parsellerin yatırımcılara teşvik kapsamında verilmesini ve Makine İhtisas OSB parsellerinin yatırımcılara teşvik kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz. Ayrıca şifalı termal kaynak zengini ilimizde termal tedavi, yaşlı bakım, geriatri hizmetleri sağlayacak tesislerin kurulması ilimizi sağlık turizmi merkezi haline getirecek, dış turizm gelirlerimizi artıracaktır. Bu amaçla gerekli desteğin sağlanması gerekmektedir" dedi.

        Şura ile ilgili değerlendirme yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda ele alınan sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin Başbakan Binali Yıldırım, ilgili bakanlar ve bürokratlara aktarıldığını söyledi.

        Şurada ele alınan hususların ekonomiye ivme kazandıracağını ifade eden Erdoğan, "Kamu-özel sektör işbirliğinin en önemli göstergesi olan bu toplantının Denizli'ye ve ülkemize yarar sağlayacağına inancımız tamdır." şeklinde konuştu.

        Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Memişoğlu da Denizli için belirlenen sorunların acilen çözüme kavuşturulacağına inandıklarını belirterek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

        (MT

        07.10.2016 12:51:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa