Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşova MYO'dan AB projesi

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Üniversitesi Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu'nun(MYO) Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II programı kapsamında desteklenen ilk Avrupa Birliği projesi 'Öğrenmenin Yaşı Yoktur' 1 Ekim itibariyle başladı.

        Projeyle hayat boyu öğrenme bağlamında İŞKUR'a kayıtlı işsiz kadınlarla engelli kadınların istihdam edilerek toplum içindeki sosyal statülerinin yükseltilmesi böylelikle Amasya genelinde sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmak amaçlanıyor.

        Türkiye genelinde bin 207 proje arasında desteklenen 37 projeden biri olan Öğrenmenin Yaşı Yoktur projesiyle ilgili açıklamalarda bulunun Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Burak Bilgin bir yıl sürecek projenin hedef kitlesinin 25-64 yaş aralığında İŞKUR'a kayıtlı işsiz kadınlar ile engelli kadınlar olduğunu söyledi.

        İlk aşamada kursiyerlere mesleki yeterlilik kazandırma, kazanılan mesleki yeterliliklerle birlikte istihdamlara katkı sağlama, eğitim konularında farkındalık oluşturmak istedikleri kursiyerlerin organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere üretim sektörleriyle tanışmalarını ve istihdamlarını sağlamanın projenin amaçları arasında bulunduğunu belirten Burak Bilgin, "Bu amaç doğrultusunda mevcut eğitimlerin geliştirilmesiyle sertifikalandırılmamış olan ya da yarım kalmış sertifikalandırılmaların tamamlanması hedeflenmektedir. Proje ortaklarımız Amasya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Amasya Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Amasya Sevgican Anadolu Engelliler Derneği olarak belirlenmiştir. Taşova ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra ilimizin geneline hizmet eden organize sanayi bölgeleri, servis-otobüs işletmecileri, sanayi ve ticaret odaları, dernekler ile sivil toplum kuruluşları tarafından da destekleniyor olması projenin yarattığı heyecanı yansıtmaktadır. Bu heyecanla projenin hedef kitleye ulaştırılması planlanmaktadır" dedi.

        Projede toplam 130 kursiyere 5 farklı alanda sertifikalı mesleki eğitim, 3 farklı alanda da sertifikalı genel beceri eğitimi verilmesi öngörüldüğüne değinen Bilgin, "Sertifikalı mesleki eğitimler olarak Okul Servisi ve Turizm işletmeciliği, Engelli ve Yaşlı Bakımı, Toplu Yemek ve Organizatörlük, Yenilenebilir Enerji Fizibilite Danışmanlığı, CAD Eğitimi öngörülürken sertifikalı genel beceri eğitimleri olarak da Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi, PCM Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik eğitimi verilecek. Mesleki eğitimlerin planlanmasının temelinde yüksekokulumuzda bulunan otobüs kaptanlığı programında turizm alanında uzmanlaşmış üç bayan öğretim görevlisinin kadın sorunlarına olan duyarlılığı neticesinde alanları olan servis işletmeciliği konusunda kursiyerlere eğitim verilmesi önerileri yatmaktadır. Proje ortaklarımızın katkılarıyla engelli ve yaşlı bakımı üzerine eğitim almış bayanlara yönelik ciddi bir ihtiyaç olduğu belirlenmiş ve kurs kapsamına alınmıştır. Toplu yemek ve organizatörlük kurslarının kursiyerlere ciddi istihdam sağlayacağı düşünülmektedir. Bölgemizde artan yenilenebilir enerji yatırımları yükselen bir değer olarak ön plana çıkmaktadır. Hedef grubumuzdaki kursiyerlere yenilenebilir enerji fizibilite danışmanlığı konusunda verilecek eğitimlerle bu yöndeki yeteneklerinin artırılması hedeflenmektedir. Mesleki becerilerine ciddi katkı sağlayacağı ve daha rahat iş bulabilecekleri öngörülerek işsiz bayanlara bilgisayar destekli tasarım (CAD) eğitimi verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Yine mesleki eğitimlerden ayrı olarak Girişimcilik (KOSGEB onaylı), İş Sağlığı ve Güvenliği, Proje Döngüsü (PCM) Eğitimleri ile kursiyerlerin genel beceri eğitimlerinin desteklenmesi düşünülmektedir. Eğitimlerimize ilave olarak meslek kurslarını tamamlayacak şekilde beş farklı seminer ile teknik geziler icra edilecek bir adet istihdam paneli düzenlenecektir. Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu olarak büyük bir heyecanla başlamış olduğumuz Avrupa Birliği projemizin hepimize hayırlar getirmesi dileğiyle saygılar sunarım" diye konuştu.

        (MÇ-SLH-Y)

        06.10.2016 12:53:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa