Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havalar soğudu, soba satışları başladı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Kamil Cankılıç

        Kamera : Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soba satışları başladı.

        Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumasıyla birlikte özellikle İlçe, belde ve köylerde ikamet eden vatandaşlar hazırlıklarını tamamlaya başladı. Kışlık odun ve kömürlerini alan vatandaşlar, ardından sobacıların yolunu tutuyor. Havaların soğumasıyla birlikte işlerinin arttığını ifade eden soba satıcıları, genelde doğalgaz olmayan ilçe ve köylerde yaşayan vatandaşların soba aldıklarını söyledi.

        Soba satıcılarından Bahattin Aksoy, "Özellikle köyler, ilçeler ve doğalgaz girmeyen evlerimizde soba kullanılıyor. Elimizde her türlü soba mevcut. Özellikle kuzine sobası, köylülerin tercih ettiği bir soba. Çünkü zerinde su ısıtılıp, fırınında yemek yapılabiliyor" dedi.

        Eskiye göre işlerinde azalma olduğunu vurgulayan Aksoy, "Özellikle doğalgazın gelmesiyle birlikte ister istemez soba satışları düştü. Bizde elimizden geldiği kadar başka imalatlarla halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Kuzine soba 200 ile 500 liraya, yuvarlak sobalar 80 ile 200 liraya, köşeli sobalar ise 150 ile 200 lira arasında alıcı buluyor. Döküm soba ise 300 ile 500 lira arasında satıyoruz" diye konuştu.

        8 yaşından buyana soba imalatı yapan 68 yaşındaki Ali Aksoy ise , "Doğalgaz geldi, biz de köylerde yaşayanlara soba satıyoruz. Şehir merkezinde yaşayanlara eskisi kadar satamıyoruz. Pertek, Arıcak, Karakoçan, Sivrice ve köylerinden gelenlere satıyoruz. Sobanın yanında banyo kazanı, kazan, mangal satıyoruz. Eskiden kendi imalatımızı yapıyorduk işlerimiz iyiydi. Doğalgaz çıkınca işlerimiz sarsıldı" ifadelerinde bulundu.

        (CK-MP-Y)

        30.09.2016 14:12:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa