Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta 4. Uluslararası Kültür Sanat Günleri

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta, 4. Uluslararası Kültür Sanat Günleri'ne Taşhan'da açılan sergiyle start verildi.

        Tokat Kültür Derneği ve Kümbet Altında Edebiyat Dergisi tarafından organize edilen ve 22-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Günlerine Tokat Fotoğrafçılar Derneği tarafından Taşhan'da açılan sergiyle start verildi. "4.Uluslararası Tokat Kültür Sanat Günleri" çerçevesinde Almanya, Azerbaycan, Başkurtistan, Bosna Hersek, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, K.K.T.C., Makedonya, Mısır, Özbekistan, Suriye, Türkmenistan, Yunanistan ve Türkiye'den şair, yazar, ressam ve araştırmacıların katılımı ile Tokat Merkez, Niksar, Almus ve Çevreli'de düzenlenecek olan etkinlikler Tokat Fotoğrafçılar Derneği üyeleri tarafından çekilmiş olan en güzel Tokat fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisiyle başladı. 2016 Gören Gözler Fotoğraf sergisinin açılışına Tokat Valisi Cevdet Can, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Genel Meclis Balkanı Adem Dizer, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz'ün yanı sıra uluslar arası organizasyon kapsamında 16 ülkeden Tokat'a gelen katılımcılar katıldı. Vali Can, çok zengin bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade ederek, "İnşallah Tokat'ın tarihine, doğasına, kültür ve turizmine katkı sağlayacak. Dünyada Türkiye, Türkiye'de Tokat diyoruz. Bölgesel düşündüğümüzde Sivas, Yozgat, Çorum, Amasya'ya baktığımızda hepimizde tarih var, kültür var" dedi.

        Etkinlik kapsamında Niksar Ayvaz Parkta halka açık Uluslararası Şiir Şöleni düzenleneceği bildirildi. 23 Eylül 2016 Cuma günü ise Almus Çevreli kasabasında Aşıklar Şöleni ile akşam saatlerinde Almus Belediye Parkı'nda halka açık Uluslararası Şiir Şöleni, 24 Eylül Cumartesi günü GOP Lisesi konferans salonunda halka açık Uluslararası Şiir Şöleni düzenlenecek.

        (Nİ-SLH-Y)

        22.09.2016 14:40:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa