Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şeker Fabrikası pancar alımına başladı

        (Fotoğraflı)

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Şeker Fabrikası, şeker alım kampanyasını başlattı.

        Başlatılan kampanya töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, üretimin yaklaşık 400 bin tonunun Kırşehir şeker fabrikasında işlenildiğini söyledi.

        Şeker fabrikasının kar eden bir tesis olduğunu ifade eden Vali Şentürk, "Eğer fabrika devlette kalacaksa kapasitesinin mutlaka artırılması, iki katına çıkarılması gerekir. Kota sıkıntısı bu şekilde aşılmalı. Satılacaksa da alanlar kapasitesini artırmalı." dedi.

        Şeker alım kampanyasında konuşan fabrika müdürü Ziyram Eser, pancar üreticisi ve katılımcılara fabrikanın işlevi ve Kırşehir şeker fabrikasına bağlı 5 bölge hakkında bilgi verdi. Ziyram Eser, "Bu sene fabrikamıza bağlı 5 bölgede, 113 köy ve 3 bin 307 adet pancar üreticisi ile 105 bin ton pancar üretim sözleşmesi imzalanarak 166 bin dekar sahada pancar ekimi yapılması sağlanmıştır. Ekim döneminde ve sonrasında iklim şartları ve her türlü bakım ve sulama işlemlerinin zamanında yapılması neticesinde şeker oranı ve pancar rekoltesinde geçen seneye göre daha iyi bir verim beklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

        Yapılan törenin ardından kurban kesildi ve şeker alımları başlatıldı.

        (EÖ-SK)

        22.09.2016 09:00:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa