Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlıklı yaşam aracı Söke'de

        (Fotoğraflı)

        Levent Tuncer

        AYDIN (İHA) - Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi başarıyla yürütülüyor.

        Sağlıklı Yaşam Aracı vatandaşlara sağlıklı yaşamın özellikle hastalıklarda erken teşhisin önemini anlatıyor. Söke'ye gelen mobil sağlık aracında Ağız ve Diş Sağlığı, Kanser, Bulaşıcı Hastalıklar gibi konularda bilgi ve eğitimler veriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın yaşam aracı yaklaşık 10 gün boyunca Söke'de olacak. İlk olarak Belediye Meydanı daha sonra Çarşamba pazaryeri alanında Sökeli vatandaşlarla buluşan Sağlıklı Yaşam Aracı, Söke'de bulunduğu zaman zarfında okul eğitimleri de gerçekleştirecek.

        Sağlık Bakanlığı'nın Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi ile toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini arttırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, Sağlık Bakanlığı'nın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı kazandırılması amaçlanıyor.

        (LT-MB-Y)

        22.09.2016 08:54:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa