Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere diş macunu ve fırçası

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlköğretim Haftası'nın başlaması dolayısıyla Türk Telekom İlkokulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıttı.

        Ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Aksoy, Türk Telekom İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldızhan, Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ve ilgili daire müdürleri katıldı. Yeni eğitim öğretim yılının bütün öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Çakır, "Malatya eğitimde son yıllarda ortalamasını yükselten illerden biri. Eğitimdeki bu başarının ileri ki yıllarda daha da artacağına inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarılı olmaları çok önemlidir. Çocuklarımızın başarılı olması kendileri kadar aileleri ve öğretmenleri için de önemli. İnsan sevmediği hiçbir şeyde başarıyı yakalayamaz. Başarılı olmak için okulu, dersleri ve öğretmenlerinizi sevmeniz gerekmektedir. Eğitim hayatınız boyuncu muhakkak bir idealinizin olması gerekiyor. İnşallah herkes başarısı ve yeteneğine göre ülkemizin her kademesinde kendisine, çevresine, devletine ve milletine faydalı birer birey olarak hizmet verir" şeklinde konuştu.

        Çocuklarda diş sağlığının çok önemli olduğunu belirten Çakır, "Her insan kendinin doktorudur. Her zaman hem vücut sağlığınıza hem de diş sağlığınıza önem vermeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Ziyaretimiz sırasında diş sağlığına dikkat çekmek için diş fırçası ve macunu dağıtıyoruz. Dişlerinizi her gün fırçalayarak, dişlerinizin sağlıklı olması için elinizden geleni yapacağınıza inanıyorum. Malatya genelinde 10 bin adet diş fırçası ve macunu dağıtacağız. Bugün ilk olarak Türk Telekom İlkokulu'nda bu kampanyamızı başlattık. 850 adet diş fırçası ve macununu öğrencilerimize dağıtacağız" ifade etti. Çakır, ayrıca Türk Telekom İlkokulu bünyesinde eğitim vermekte olan anaokulu öğrencilerini de ziyaret ederek, minik öğrenciler ile sohbet etti. Çakır, minik öğrencilere de diş fırçası ve macunu hediye ederek, dişlerini sürekli fırçalamaları konusunda uyarıda bulundu.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın okullarını ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirten Türk Telekom İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldızhan, "Belediyeler illerin sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel bütün faaliyetlerini destekleyen kurumlardır. Bugün çocuklarımızın sağlığını düşünerek okulumuzu ziyaret ediyorsunuz. Bu, ziyaretinize ayrı bir anlam ve mana katmaktadır. Öğrencilerimizin sağlığınız düşündüğünüz için öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Umuyorum öğrencilerimizde sizlerin hediye etmiş olduğunuz bu diş fırçası ve macunu ile diş sağlıklarına daha fazla önem verecektir" diye konuştu.

        (ZIG-CÖ-Y)

        21.09.2016 18:15:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa