Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çatak'daki okula şehidin ismi verildi

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Murat Göktürk

        VAN (İHA) – Van'ın Çatak ilçesinde FETÖ operasyonu kapsamında el konularak okula dönüştürülen binaya Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu Lisesi ismi verildi.

        Seyvan Yavuz İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş'ın hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama programına FETÖ operasyonu kapsamında el konulan ve ismi Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu Lisesi olarak değiştirilen binada devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, 15 Temmuz'da gerçeklesen darbe girişimine değinerek, "Hepimizin görevi sizleri, vatanına ve milletine faydalı, bilgiyle donanımlı, medeni bir insan olarak yetiştirmektir. Eğittiğimiz her bireyin kendi çıkarıyla vatan ve milletin çıkarının söz konusu olduğunda, hiç tereddüt etmeden ve milletinin çıkarını önceleyen ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, gerekirse bu uğurda canını verecek Şehit Ömer Halis Demirler, Talha Musap Salçuklar, ismini sayamadığımız nice kahraman vatan evlatları gibi, bu toprakların tarihinde isimleri asla unutulmayacak bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuz ve umudumuzdur. Geleceğin büyük Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecek. Sizlerin görev ve sorumlulukları çok ağırdır. Bu sorumluluklarınızı asla unutmayacaksınız" dedi.

        Konuşmanın ardından Seyvan Yavuz İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okunarak, skeçler sahnelendi. Daha sonra VÖDER Çatak Şubesi olarak faaliyet gösterirken FETÖ operasyonları kapsamında el konularak Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu Lisesi'ne dönüştürülen okulun açılışına geçildi. Kaymakam Hacı Asim Akgül, protokol üyeleri ve şehit ailesi, okulun açılışını gerçekleştirdiler.

        Geçtiğimiz ay Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Kıdemli Astsubay Talha Musap Salçuk'un adının verildiği okulun açılışına Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, şehidin ailesi, akrabaları, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        (MSA-Y)

        21.09.2016 18:03:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa