Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuş Cenneti sosyal medyadan takip edilebilecek

        - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz:

        - "Balıkçıların avlanmasını, kuşların yaşamlarını üniversitedeki hocalarımız ile konuşarak sosyal medya üzerinden dünyaya izletmek istiyoruz"

        - "Bilim adamlarının uygun gördüğü alanlara gizli kameralar yerleştirerek bu doğal güzellikleri sosyal medya üzerinden dünyaya izlettirmeyi amaçlıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Gökhan İçkilli

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan göçmen kuşların yaşamlarını gizli kameralarla sosyal medya üzerinden tüm dünyaya izlettirmeyi planladıklarını söyledi.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da görev yapan gazetecilere Kızılırmak Deltası'nda yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. Başkan Yılmaz, ilk olarak Kuş Cenneti girişinde bulunan kıl çadırında gazetecilere kahvaltı verdi. Daha sonra araçlarla deltayı gezdiren Başkan Yılmaz, Kuş Cenneti'ni bir turizm öğesi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Gelecek nesillere Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni bütün doğallığı ve güzelliği ile miras olarak devretmek istediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Koruyarak, yaşatarak ve sürdürülebilir hale getirerek, buradaki hayatı, bütün doğallığı ve güzelliği ile birlikte gelecek nesillerimize bir miras olarak devretme sorumluluğumuzun olduğunu biliyoruz. Buradaki yaban hayatın bazı ayrıntılarını belli yerlere yerleştirilmiş kameralarla birlikte hayvanların kuluçka dönemlerini, yumurtalarının üzerine oturmalarını, oradan civcivlerin çıkma anının görüntülerini ve buranın sürdürülebilir bir ekosistem içinde hareket edeceğiz. Burada yılki hayatını, manda hayatını, burada hayvancılığı, tarımı, manda süt üretimini destekleyerek geliştirmenin yollarını arıyoruz" dedi.

        Delta alanı içerisinde ahşap yürüyüş yolları yapmayı planladıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Saz horozunu biraz yakından gözlemleyebilmek için gölün içerisine doğru ahşap yürüme yolu yapmak istiyoruz. Ama oraya yapacağımız yürüme yolunda oraya gelecek insanların oluşturduğu gürültü ve onları rahatsız edici boyutunu da göz önüne alan bir ölçekte olmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizdeki bu Kuş Cenneti'nin geleceğe taşınması, bu deltanın bu habitanın korunarak geleceğe taşınması yönündeki hassasiyetimiz için mutlaka sürdürülebilir olsun istiyoruz" diye konuştu.

        Kuş Cenneti sosyal medyadan takip edilebilecek

        Göçmen kuşların yaşamlarının gizli kameralarla takip etmek istediklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Balıkçıların avlanmasını, kuşların yaşamlarını üniversitedeki hocalarımız ile konuşarak sosyal medya üzerinden dünyaya izletmek istiyoruz. Bilim adamlarının uygun gördüğü alanlara gizli kameralar yerleştirerek bu doğal güzellikleri sosyal medya üzerinden dünyaya izlettirmeyi amaçlıyoruz. Yaban hayatının çok etkilenmeyeceğini düşündüğümüz belli yerlerde ahşap yollar yapacağız. Burayı foto safariye de açmayı düşünüyoruz ama herkesin gelip kuşları üreme yaparken veya avlanırken rahatsız edeceği bir düzen kurmayacağız. Yine bilim adamlarından destek alarak kuşların üreme veya avlanma alanına doğal ve tamamen insanların görülmeyeceği yürüyüş yolu ve gözlem alanı yapacağız. Deltayı turizme açarken ekosistemin de gelecek nesillere kalması ve kuş türlerinin rahatsız olmaması için büyük özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

        (GKH-MAY-Y)

        21.09.2016 17:59:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa