Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya'da yeni ulaşım master plan çalışması

        - 7 metrelik toplu ulaşım araçları kent merkezinden kaldırılıyor

        - İki araç sahibi birleşip 12 metrelik otobüs alabilecek

        - Böylece 758 olan toplam araç sayısı 500'lere düşecek

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi şehir içindeki toplu araç çeşitliliği ve sayısını düşürmek için bir dizi tedbir alıyor. Halen toplam toplu ulaşım araç sayısı 758 olan Antalya'da bu rakam 500'lere çekilecek. 7 metrelik araçların üzerine yoğunlaşacak olan Büyükşehir Belediyesi, 7 metrelik iki araç sahibinin birleşerek 12 metrelik tek araç alma şartını getirecek. 12 metrelik araç almayan ulaşım esnafı, kent merkezinden, köylerden dönüşen mahallelere kaydırılacak.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada çok kapsamlı bir Ulaşım Master Plan çalışması da son hızla yürütüldüğü bilgisi paylaşıldı.

        Antalya'da toplu ulaşımda kamu olarak raylı sistem, 40 adet otobüs ve deniz otobüsleri ile hizmet verirken önemli oranda taşımacılığı özel sektör aracılığıyla yapıldığına dikkat çekilen açıklamada kentte, 244 adet özel halk otobüsü, 483 adet otobüs ve 31 adet uzak mahallelere hizmet veren araç ile toplam 758 adet farklı statü, kapasite ve farklı plaka grubundan araçlar ile toplu taşım hizmeti verildiği kaydedildi.

        Toplu ulaşımda halka daha kaliteli hizmet verebilmenin ilk koşulunun yüksek konforlu araçlarla ulaşımın sağlanması olduğuna dikkat çekilen açıklamada daha sonra doğru hatlar oluşturulması, araçların çalışma saatlerine uyması, her durağa gidilmesi gibi birçok konuda iyileştirmeler yapılması gerektiğinin altı çizildi.

        Kentte 758 özel taşımacının üç ayrı grup olarak ve farklı tiplerdeki araçlarla çalışmakta olmasının bu düzenlemelerin ve iyileştirmelerin yapılmasını zorlaştırdığı bilgisi paylaşılan açıklamada özel taşıma esnafının da bir takım sıkıntıları söz konusu olduğu, bir yandan halka iyi hizmet verirken diğer yandan da taşımacı esnafının sorunlarının çözümüne gayret edildiği belirtildi.

        Sokak arasındaki araç yarışı sona erecek

        Açıklamada şöyle denildi; " Farklı araç tipleriyle, farklı taşıma kapasiteleri olan ve farklı hatlarda çalışan bu esnafımız kazanç farklılıklarından yakınmakta, birbirleriyle rekabet etmeye mecbur kalmakta ve bu durumdan hem kendileri ve hem de halkımız rahatsız olmaktadır, hizmet aksamaktadır. Caddelerde birbiri ile yarışan otobüsler, duraklarda birbirinin önünü kapatan araçlar gibi birçok sıkıntıya halkımız da şahit olmuştur. Bu nedenle esnafımıza birçok çözüm önerileri de sunulmuştur. Örneğin gelir havuzu oluşturulması ve herkesin havuzdan (araç kapasitesine göre) eşit para alması, her grubun kendi içinde ve kendi hatlarında rotasyonla çalışması ve en son olarak da tüm araçların tek tip bir araca dönüştürülmesi önerilmiş ancak esnaf odası içinde farklı gruplar söz konusu olduğundan maalesef Otobüsçüler Odası Başkanlığı bu önerilerden hiç birisini kabul etmemiştir." denildi.

        7 metrelik araçlar 12 metrelik araçlarla değişecek

        Konunun gerek Belediye yetkilileri ve gerekse taşıma esnafı ve kanaat önderleriyle defaaten incelendiği ve sonucunda mevcut 7 metrelik araçların daha önce yapıldığı gibi birleşerek, 12 metrelik araçlara dönüştürülmesinin en uygun çözüm olduğu kanaatine varıldığı kaydedilen açıklamada buna göre iki adet 7 metrelik araç malikinin birleşerek bir adet 12 metrelik otobüs alacağı ve sisteme katılabileceği bildirildi

        Böylece öncelikle daha geniş, daha rahat ve daha modern 12 metrelik araçlarla toplu taşımada hizmet kalitesinin artırılacağı ve halkın rahat etmesinin sağlanacağı master planda araç sayısının da toplamda 500'ler seviyesine indirilmesi ve kentin trafik yükünün hafifletilmesi planlanıyor. Bu durumda tüm araçların eşit hale geleceği ve ortak gelir havuzu kurulmasının mümkün olacağı bildirilen açıklamada ayrıca her aracın her hatta rotasyonla çalışmasının da sağlanacağı kaydedildi.

        12 metrelik araç harici şenir merkezinde çalışamayacak

        7 metrelik araçların 12 metrelik araçlarla değiştirilmesinde kimsenin zorlanmayacağı ,birleşmek suretiyle 12 metrelik araç almak istemeyen esnafın, eskiden olduğu gibi 'M' plaka ve minibüs alma hakkına da sahip olacağı bilgisi verilen açıklamada ancak bunların şehir içi hatlarda çalışamayacağının altı çizildi. Bu araçların köylerden dönüşen mahalleler için açılacak uzak hatlarda değerlendirilebileceği kaydedildi

        21.09.2016 17:39:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa