Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meram ve Karatay'da kanalizasyon hizmet ağı genişliyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Karatay ilçesi Yarma Mahallesi'nde yürüttüğü kanalizasyon şebeke inşaatı tamamlandı. Meram ilçesi Kaşınhanı ve Karatay ilçesi Erler mahallelerinde sürdürülen kanalizasyon şebekesinin birinci kısım çalışmaları ise 2017'de sona erecek.

        Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Karatay ve Meram ilçelerine bağlı mahallelere kanalizasyon şebeke hatları döşüyor.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmadan önce kanalizasyon şebekesi bulunmayan Karatay ilçesi Yarma Mahallesi'nde KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü kanalizasyon şebeke inşaatının tamamlandığını söyledi. 3 bölge olarak gerçekleştirilen kanalizasyon şebeke inşaatında ana kolektör hattı üzerinde 400, 300 ve 200 milimetre çaplarında betonarme borular kullanıldığını kaydeden Başkan Akyürek, kanalizasyonun sağlıklı işlemesine engel teşkil edebilecek yeraltı su sızıntılarının olabileceği yerlerde ise sızdırmazlık özelliği bulunan cam takviyeli plastik boru (CTP) kullanıldığını ifade etti. Başkan Akyürek, toplam 17 bin 189 metre olarak gerçekleştirilen kanalizasyon şebekesinin yapılan son ölçümlerin ardından hizmete alındığını dile getirdi.

        Kaşınhanı ve Erler Mahallesi'nde geniş çaplı çalışma

        Karatay ilçesine bağlı Erler ve Meram ilçesine bağlı Kaşınhanı mahallelerinde ise kanalizasyon çalışması yapılaşmaya paralel sürdürülüyor. İki aşamadan oluşan kanalizasyon şebeke yapım çalışmalarının ilk kısmı 2017 yılında tamamlanacak. Erler Mahallesi'nde 3 bölgede sürdürülen kanalizasyon şebeke inşaatında 12 bin 206 metre uzunluğunda 400 ve 200 milimetre çaplarında betonarme borular kullanılıyor. Kaşınhanı Mahallesi'nde ise 20 bin 921 metre uzunluğunda 400 ve 200 milimetre çaplarında betonarme borular kullanılıyor.

        (ÖS-AH-Y)

        21.09.2016 15:32:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa