Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünye dört yatırıma kilitlendi

        - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar:

        - "Ünye'nin öncelikli dört ana meselesi vardır. Bunlar İç Anadolu bağlantı yolu, Konteyner Limanı, Üniversite Yerleşke Projesi ve Ünye Organize Sanayi Bölgesi'dir"

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye'nin ana sorunlarının 4 konuda toplandığını, bunların 'İç Anadolu bağlantı yolu', 'Konteyner Limanı', 'Üniversite Yerleşke Projesi' ve 'Ünye Organize Sanayi Bölgesi'' olduğunu söyledi.

        Basın camiasıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Çamyar, soruları cevaplandırdı. Ünye'nin öncelikli 4 ana meselesi olduğunu söyleyen Başkan Çamyar, bunların başında İç Anadolu bağlantı yolu olduğunu belirtti. Çamyar, şu açıklamada bulundu:

        "İç Anadolu bağlantı yolu Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan 13 ana akstan bir tanesi ve proje olarak bölünmüş yol olacağı için en önemlisidir. Tokat-Niksar arasındaki yolun yapım çalışmaları devam ediyor. Niksar-Akkuş arasında ki 29 km'lik yolun projesi bitirildi, bu sene yetiştirilebilirse ihalesi yapılacak. Ünye-Akkuş arasında ki yolla ilgili en taze bilgiyi geçtiğimiz hafta Ünye'de ağırladığımız Karayolları Bölge Müdürümüzden aldık. Kendisi projenin çok zorlu bir proje olduğunu, hem viyadükler, hem de tüneller içerdiğinde çok maliyetli olduğunu, ancak bunun devlet projesi ve yatırımı olduğu için vazgeçmenin mümkün olmadığını söyledi. Bölge müdürümüz proje çalışmalarının devam ettiğini ve bu yıl içerisinde bitirilmesinin hesaplandığını kaydetti. Biz kendisinden mevcut virajlarla ilgili bu virajların kırılması ve iyileştirilmesi yönünde bir talebimiz oldu. Bu talebimizle ilgili de teknik ekip bölgede çalışmalar gerçekleştirecek."

        "Ünye Konteyner limanı projesi"

        İç Anadolu bağlantı yolunu yakından ilgilendiren bir diğer projenin de Ünye Limanı Projesi olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Çamyar, "Konteyner Limanı'nın fizibilite çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyemiz ilgili bakanlığa resmi yazıları yazdı. Bundan sonra ki süreç ise Liman Projesinin bir an önce yatırım programına alınmasıdır" dedi.

        "Üniversite Yerleşke Projesi"

        Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 358 dönüm alan üzerine planlanan üniversite yerleşke planının profesyonel teknik ekip tarafından hazırlandığını söyledi. Çamyar, "Yerleşkenin yüksekliği, zemin etüdü, yol aksları, binaların nereye konuşlandırılacağı, hangi binanın hangi vasfı taşıyacağı şeklinde bir planı teknik ekibimiz hazırladı. Bundan sonra yol aksı ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile bir çalışmamız olacak. Su altyapısı ile OSKİ Genel Müdürlüğü bir çalışma gerçekleştirecek. Kalkınma Bakanlığı ile Rektör Yardımcımız bir görüşme yaptı ve 2017 yılında buraya bir bina yapılması ile ilgili gayret sarf etmeye devam ediyoruz. Kalkınma Bakanlığı'ndan onay verilirse Ünyeliler ve Ünye Belediyesi olarak bizler de derhal bir bina temeli atmak suretiyle yapılaşmayı hızlıca temin edeceğiz" diye konuştu.

        "Ünye Organize Sanayi Bölgesi"

        Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bütün çalışmaların tamamlandığını söyledi. Başkan Çamyar, "Yazışmalar tamamlandı, şu anda yönetim oluşması safhasına gelmiş bulunuyoruz. Yönetimin oluşmasının ardından kamulaştırma işlemleri başlayacak ve uzun sürmeyecek. Çok yakın zaman içerisinde Organize Sanayi Bölgesi'nde sona gelinmiş olacak" açıklamasında bulundu.

        (MAK-MAY-Y)

        21.09.2016 15:04:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa