Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Araban Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı

        (Fotoğraflı)

        Ayten Işık

        GAZİANTEP (İHA) - Araban İlçesinde yapılması planlanan 20 yataklı Araban Devlet Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Törene AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Araban Kaymakamı Cuma Emeç, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve meclis üyeleri, Gaziantep İl Kültür Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Abdülkadir Özpınar, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve yönetimi, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ahmet Tay, Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Nurullah Çelik, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Araban Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Murat Tilki, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Arabanlı İş Adamı Cuma Reyhan, daire amirleri, Arabanlı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Gaziantep İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, ''Bugün burada 32 bin nüfusa sahip Araban İlçemize kazandırılacak olan yeni hastanemizin temelini atmak için toplanmış bulunmaktayız. Gaziantep'in sağlık alanında çağdaş ve kaliteli sağlık hizmeti sunumu ile Türkiye'nin lider illeri arasında olması vizyonunu gerçekleştirmek ve sağlık hizmetlerinde standartların yükselmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Yatırımlar noktasında üstlendiğimiz sorumluluğun farkında olmak, şehrimizin ihtiyaçlarını elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yapmaktayız. Tüm sağlık yatırımlarımızın temel gayesi, hasta olan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini en iyi koşullarda, en uygun şekilde almasıdır. 32 bin nüfuslu Araban ilçemize yapılacak olan 20 yatak kapasiteli bu hastanemiz ile de aynı şekilde vatandaşlarımıza hizmet esas alınmıştır. 7 milyon 123 bin TL'ya mal olacak olan Araban Devlet Hastanesi 14 Temmuz 2017 tarihi itibari ile teslim alınacaktır. İnşallah açılışını da sizlerle hep birlikte gerçekleştireceğiz' 'dedi.

        Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, ''Yıllardır yapıldı, yapılacak diye beklenen ve uzun yıllar boyunca özlemini çektiğimiz hastanemizin yapımı için yıllardır büyük emek sarf eden AK Parti Gaziantep Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. 20 yatak kapasiteli yeni Araban Devlet Hastanemizin temelini atmak bugüne nasip oldu'' şeklinde konuştu.

        Araban Kaymakamı Cuma Emeç ise '' Allah'ımıza şükürler olsun 2003 yılından bu yana sağlık hizmetleri her geçen yıl artarak devam ediyor. Son yıllarda vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri eksiksiz yapılmaktadır'' ifadelerini kullandı.

        AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesindeki vatandaşların yıllardır sağlık hizmetlerinden yana sıkıntılar çektiklerini belirterek, ''Araban ilçemiz geçmişte büyük bir köy görünümündeydi. Araban'a her geldiğimde ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerimizde yaptığım çalışmalarda vatandaşlar bana sağlık hizmetlerinin eksikliklerinden bahseder ve bir hastane yaptırmamızı isterlerdi. Bende ilçeyi büyük bir köy görünümünden çıkarıp ilçe yapma yolunda çalışmalarımı sürdürdüm ve çalışmalarımın sonunda büyük bir köy görünümündeki Araban'ı ilçe yaptık, şimdi de 20 yatak kapasiteli Araban Devlet Hastanesinin temelini atıyoruz. Ardıl Barajı projesini tamamlıyoruz. Çat Boğazı Barajını da yaptıracağız. Çat Boğazı Barajının sulama kanalları ihalesini yaptık. Şimdi sıra inşaat ihalesinin yapılmasında, bunun için de çalışmalarımıza ara vermeden hızla devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

        AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, ise '' Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'a, 20 yatak kapasiteli Araban Devlet Hastanesinin yapılması için verdiği emekler için teşekkür ederim. Siyaset sürecim içerisinde Araban'a her geldiğimde cadde ve sokakları çamur içerisindeydi. Arabanlı vatandaşların bizden istediği tek şey vardı, oda cadde ve sokaklarının yapılmasıydı. Araban Belediye Başkanının değişme süreci sırasında bir gün ilçe merkezinde milletvekili arkadaşlarım ile esnaf ziyareti yaparken esnaflar bizlere 'siz, cadde ve sokaklarımızı yapıp bizi çamur batağından kurtarın sizden başka bir şey istemiyoruz' dediler. Belediye Bakanımız Mehmet Özdemir'in başarılı çalışmaları sonucunda ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklarını tamamen kilitli parke taşı yaptık. O da yetmedi ilçeye bağlı kırsal mahallelerde de kilitli parke taşı çalışmaları başlattık. Şimdi de temelini atmış olduğumuz 20 yatak kapasiteli yeni Araban Devlet Hastanesinin ilçe halkına hayırlı olmasını ve hastalıkta değil de sağlık kontrolleri için kullanılmasını diliyorum'' diye konuştu.

        (BRN-Y)

        21.09.2016 15:02:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa