Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erbaa'da İlköğretim Haftası

        (Fotoğraflı)

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Belediye İlkokulu'nda tören düzenlendi.

        Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan program Belediye İlkokulu'nda düzenlenen törenle devam etti. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Kalebay, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        Üç ay süren bir tatil sürecinin geride kaldığına değinen Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım tatil süreci içerisinde 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını belirterek vatanın imkanlarıyla yetişmiş ihanet çetesinin hainliği ile şehitler, gaziler verildiğini aktardı. Başkan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada huzur ile yaşıyorsak sivil, asker ve polis şehitlerimiz, gazilerimiz sayesindedir. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yaşanan olaylar bize gösterdi ki aklını ve vicdanını devlet adına, millet adına, bayrak adına kullanmayanlar, başkalarına kiraya verenler bu ülkenin en büyük düşmanlarıdır. Bizim her zaman ilk dersimiz de, son dersimiz de vatan sevgisi olmalıdır."

        15 Temmuz darbe girişimine değinen Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir ise "Bu millet zamanında yanlışa karşı koyamadığı için onun sıkıntısını içinde yaşayan bir millet. 60 ihtilaline karşı duramadık. Kıymetli insan Menderes'in asılmasına karşı koymadık. Darbe girişimlerine karşı, karşı duramadık. 80 ihtilaline karşı, karşı duramadık. Muhtıralara karşı duramadık. Ama bunu içimizden hep konuştuk. Bir fırsat olsa da bu tepkimizi göstersek diye. Elhamdülillah 15 Temmuz'da bu tepkiyi milletimiz gösterdi. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 27 Mayıs'ta açılan parantez, Allah'ın izniyle 15 Temmuz'da kapanmıştır" diye konuştu.

        Ayrıca yaklaşık 1500 öğrencinin ilçe genelinde ders başı yaptığı öğrenildi. Tören daha sonra protokolün temsili olarak okul zili çalması ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

        (ŞK-SLH)

        21.09.2016 14:31:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa