Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük'te KYK Yurtları doldu

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle 19 Eylül'den itibaren yurtları öğrencilerin hizmetine açtı.

        Mevcut barınan öğrencilerin yanı sıra bu yıl ilk kez barınacak öğrenciler de yurtlara yerleşmeye başladı.

        Karabük'te bu yıl hizmete giren yeni KYK yurtları da yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilerek öğrencilerin hizmetine açılırken, özellikle yemek konusunda hiç bir sıkıntı yaşanmadan gerekli önlemler alındı.

        Karabük Üniversitesinde bu yıl yeni kayıtlarla birlikte 53 bin civarında öğrenci eğitim görmeye başlarken, kent genelinde bulunan ve 9 bin 648 kapasitesi bulunan KYK'ya bağlı yurtlarda yüzde yüzlük doluluk oranına ulaştı. 19 Eylül'den itibaren öğrencilerin hizmetine giren yeni yurtlarla birlikte 9 bin 648 öğrencinin sorun yaşanmaması için KYK Karabük İl Müdürlüğü yetkilileri de gerekli önlemleri aldı.

        Karabük Valisi Mehmet Aktaş beraberinde KYK Karabük İl Müdürü Kadir Öztürk ile birlikte bu yıl hizmete giren Bahattin Gazi KYK binasında incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet etti.

        Vali Aktaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla kent genelinde mevcut ve yeni yurtların sorunsuz bir şekilde hizmete açıldığını ufak çaplı sorunların ise hızlı bir şekilde giderilmesi konusunda ise azami gayret gösterilmesini istedi.

        Sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek verilen yurtlarda öğrenciler yemek ihtiyaçlarının ise hiçbir sıkıntı yaşanmadan verildiğinden dolayı da yetkililere teşekkür etti.

        (YE-YE-Y)

        21.09.2016 13:58:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa