Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Baba' diye ağlayan çocuğu Vali Güvençer teselli etti

        - Manisa'da İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Sadık Cangel

        MANİSA (İHA) - Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesinde bulunan Cemal Ergün Eğitim Kurumlarında 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Sınıfları ziyareti sırasında 'Baba' diye ağlayan Melih Tura Ede isimli öğrenciyi Vali Mustafa Hakan Güvençer teselli etti.

        Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesinde bulunan Cemal Ergün Eğitim Kurumlarında düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı ve Yunusemre Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, daire müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

        Okulun binasına 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanlıkla Türkiye'nin gündemine oturan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in portresi asılırken Vali Güvençer, tören öncesi öğrencilerle yakından ilgilendi.

        2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütünün ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve değerlerine yönelik bir darbe kalkışmasında bulunduğunu söyledi. Dernekbaş, bu kalkışmanın devletin ve milletin azim ve üstün gayretiyle bertaraf edildiğini kaydetti. Dernekbaş, "Bağımsızlığımıza ve devletimize kastedecek düşmanlar her daim olacaktır. Biz eğitimcilere düşen görev, vatanımıza karşı ihanet içinde olan bu yapılarla etkin mücadeledir. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi hayatını yitiren 242 demokrasi şehidimize Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize baş sağlığı, gazilerimizi de sağlık diliyorum" dedi.

        Öğrencilere yeni yılda başarılar dileyen Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Bu okula ilk kez geliyorum ama Manisa'nın en güzel öğrencileri, en başarılı okulu sanırım. Okulunuza kavuştunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Burada gördüm ki öğretmenleriniz ve sizler birbirinizi çok seviyorsunuz. Sizler bu okulun neşesisiniz. Sizler burada yokken bu okul bu kadar güzel gelmezdi gözümüze. Sizler her geçen fiziksel olarak büyüyorsunuz. Öğretmenlerinizle paylaşımda bulunarak akıllarınızı da büyüteceksiniz" şeklinde konuştu.

        "Dünyanın en güzel sesi"

        Velilere seslenen Vali Güvençer, "Bu çocuklar sizler için ne kadar kıymetliyse bizler içinde o kadar kıymetlidir. Bugün çocuklarınızı çok güzel ellere emanet ettiniz. Bu güzel emanetleri sevgiyle kucaklayarak kabul eden ve yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, hükümetimizin, Milli Eğitim'in ve öğretmenlerimizin görevidir. Ülkemizin içinde bulunduğu şu süreçte özellikle veliler bizlerle daha irtibatlı hareket ederse çocuklarımızın hak ettikleri yere hep beraber getirmiş olacağız. Öğretmen arkadaşlarımın da yeni eğitim yılını kutlarım. Milletim, veliler ve öğrenciler adına da sizlere başarılar dilerim. İşiniz hattı zatında çok da zor değil. Bu ses dünyanın en güzel sesidir. Bu ses bugünümüzü sağlamlaştıran hem de yarınlara ümit var bakabilmemizi sağlıyor" dedi.

        Vali Güvençer, canı sıkıldığı zaman çocuk cıvıltısı ve Türk Bayrağının göklerde dalgalandığı yeri aradığını vurgulayarak, "Bu genelde bir okul bahçesi olur ki sizler sürekli bu manzara ile karşı karşıyasınız. Bizler şu an sadece sembolik olarak bulunuyoruz. Fakat Pazartesi sabahları çocuklar dersliklere ilk adımlarını attıklarında, pırıl pırıl gözlerle öğretmenlerine baktıkları anda başlayan sadece eğitim yılı değildi. Buraları arı kovanına benziyor. Ülkemizin geleceği her saniye işleniyor. Türkiye'nin ve dünyanın en kıymetli cevherleri duruyor. Öncelikle onlara kişilik ve kimlik kazandırmaya bakmalıyız. Onlara bilgi yükleme yerine bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmeli, karakterli kişilikli birer insan olarak hayata hazırlayabilirsek işimiz çok da zor değil aslında" dedi.

        Manisa'daki hedefler

        Manisa'daki hedeflerinin eğitim kalitesini artırmak olduğunu söyleyen Güvençer, "Manisa da dile kolay 249 bini aşkın öğrencimiz, bin 102 eğitim kurumunda bilgiyle, birbirleriyle buluştular. Biliyorsunuz ki eğitimde fiziki şartlardan ziyade kaliteli eğitimci ve ilgili veliler getiriyor. Tabi ki fiziki alt yapı da önemli. Manisa bu anlamda eğitim alt yapısında yeterli donanıma sahip. Eksik olan konulardan biri olan arsa problemini de Manisalı hayırseverlerle işbirliği içinde hallederek, bu eksikliklerin tamamlanması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Temel amacımız bu kıymetli hazinelerimizi insan olmanın en güzel hali oldukları şu hallerinden hiç uzaklaşmadan yürüyebilmelerini sağlamak, çok fazla sıkmadan ülkenin geleceğine, yarınlarına, anne, babalarına armağan etmektir. Bu anlamda bundan sonra hepimize ayrı ayrı görev düşüyor, Manisa'da eğitim kalitesini artırmak için adımları kuvvetlendireceğimizi, süratlendireceğimizi söz veriyorum." diye konuştu.

        Hayırsever iş adamı Cemal Ergün'ü unutmadı

        Konuşmalarını sonunda geçtiğimiz hafta vefat eden Cemal Ergün'ü de unutmayan Vali Güvençer sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Okulunuz Cemal Ergün'ün ismini taşıyor. Bir hafta öne Cemal Ergün Amcayı, Cemal Ergün beyefendiyi, değerli hayırseverimizi ebediyete uğurladık. Bir vesile ile Ben Cemal Ergün Beyefendi'ye rahmet diliyorum. Onun hatırasına huzurlarınızda saygıyla anıyorum. Tekrardan yeni eğitim öğretim yılını, çocuklarımıza, anne babalarımıza, öğretmenlerimize, Manisa'mıza ve ilkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

        'Baba' diye ağlayan çocuğu teselli etti

        Konuşmaların ardından öğrencilerin Türkiye adlı müzikli gösterisi büyük alkış aldı. Öğrencinin biri Vali Güvençer'e Türk bayrağını takdim ederken, Vali Güvençer, bayrağı öpüp alnına koydu. Vali Güvençer törenin ardından sınıfları ziyaret ederek, "Bundan sonra sizin rehberiniz okulda, sınıfta anneniz ve babanız öğretmendir. Onu iyi takip edin" diyerek başarılar dilerken 'Baba' diye ağlayan Melih Tura Ede isimli öğrenciyi de teselli etti.

        (SC-Y)

        21.09.2016 13:55:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa