Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ücretsiz spor hizmetinden 8 bin 889 kişi faydalandı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Kentteki spor tesislerini arttırmak ve herkese ücretsiz spor hizmeti sunmak için yatırımlarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, yılın ilk dokuz ayında düzenlediği ücretsiz spor etkinliklerinden 8 bin 889 kişi faydalandı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, kadın, çocuk, engelli, genç ve yetişkinlerin spor yapabilme olanaklarını arttırmak amacıyla ücretsiz spor etkinlikleri düzenliyor. Her yıl sporun birçok branşında ücretsiz düzenlenen etkinliklere katılan çocuk, genç, kadın ve yetişkinlerin sayısı artarken, Spor Şube Müdürlüğü'nün bu yılki etkinliklerinden 8 bin 889 kişinin faydalandığı kaydediliyor.

        Çalışmaları hakkında bilgi veren Spor Şube Müdürlüğü Spor Eğitmeni Mizgin Karaman, Büyükşehir Belediyesi'nin haftanın altı günü birçok branşta ücretsiz spor hizmeti verdiğini, hizmetin yıl içinde kurslar ve turnuvalar şeklinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Karaman, 7-15 yaş arası binlerce çocuğa 10 branşta Yaz Spor Okulları aracılığıyla ücretsiz hizmet verildiğini, spor etkinlikleri kapsamında çok sayıda turnuva ve kurslar düzenlendiğini anlattı. Karaman, şunları söyledi:

        "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Voleybol Turnuvası'na ortalama 25-30 takım ve yetişkin 260 kadın; Nevruz Halk Koşusu'na bine yakın çocuk, genç ve kadın, Amed Cup Tenis Turnuvası'na 160 sporcu, Jimnastik kursuna 60 çocuk, Sokak Basketbol Turnuvası'na 27 takım ve 162 sporcu, Satranç Turnuvası'na 135 sporcu, Doğa Yürüyüşü'ne 680 kişi, Fitness Kursu'na 250 kişi, Obezite Kursu'na 45 çocuk, Kort Tenisi eğitimine çoğu çocuk 160 kişi katılıyor. Sümerpark, Koşuyolu Parkı ve Ayşenur Zarakolu Parkı'nda sabahları yetişkin kadınlara yönelik uzman eğitmenler eşliğinde spor etkinlikleri düzenliyoruz. Bu organizasyona da 102 kadın katılıyor. Yeniköy Semti Halı Saha ile Ben u Sen'deki oyun odalarında da 200 çocuğa spor hizmeti veriliyor."

        "Spor kompleksinin temeli atılacak"

        Kentin en büyük eksikliklerinden birinin yüzme havuzu olduğuna dikkat çeken Karaman, 450 Evler'de bir açık yüzme havuzunun yapımının sürdüğünü, havuzun seneye tamamlanacağını kaydetti. Bu yıl içinde 80 dönümü Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir spor kompleksinin temelinin atılacağını belirten Karaman, kompleksin etaplar şeklinde yapılacağını, ilk etapta 4'ü açık ve 2'si kapalı tenis kortu, 2 açık yarı olimpik yüzme havuzu ve büyük bir fitness salonu yapılacağını bilgisini verdi. Projeyle kentin spor alanında öncülük yapabileceğine işaret eden Karaman, tesisten yüzlerce kadın, çocuk ve gencin faydalanacağını vurguladı.

        Sporu çocuklara sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Spor Atölyesi açıldığını ifade eden Karaman, 10 branşın minyatür araç ve gereçleri yerleştirilerek yürütülen atölyeden Büyükşehir Belediyesi'nin kreş ve oyun odalarına kayıtlı 4-6 yaş arası 300 çocuğun faydalandığının altını çizdi.

        "Amatör kulüplere ve okullara yardım dağıtıldı"

        Karaman, Spor Şube Müdürlüğü'nün 17 ilçenin 17 mahallesinde çocuklara yönelik spor etkinliği düzenlediğini, bu etkinlikten 4 bin çocuğun yararlandığını söyledi. Gidilen kırsal mahallelerde spor malzemesi eksiği bulunan okullara çeşitli spor topları ve bisiklet yardımı yapıldığını anlatan Karaman, 35 amatör spor kulübüne de spor malzemesi yardımında bulunulduğunu sözlerine ekledi.

        (İHA-MP-Y)

        21.09.2016 13:01:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa