Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Konservatuarı bu yıl 100 öğrenci alacak

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Geleceğin sanatçılarını keşfedip yetiştirmek amacıyla kurulan Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bu yılda özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak. Türk Müziği, Batı Müziği, Temel Müzik, Dans ve Tiyatro bölümünden oluşan konservatuvara bu yıl 100 öğrenci kabul edilecek. 14 Ekim'de sona erecek başvurular, Atatürk Gençlik Merkezi ve tiyatro bölümü için Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan yapılabilecek.

        Türk Müziği, Çağdaş Müziği, Türk Halk oyunlarını, Dünya danslarını ve tiyatroyu aslına uygun ve doğru olarak icra etmek, koruyup geliştirmek, topluma sevdirmek ve yetenekli kişileri keşfedip yetiştirmek amacıyla kurulan Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bu yıl özel yetenek sınavıyla 100 öğrenci kabul edecek. 14 Ekim'de sona erecek olan başvurular Atatürk Gençlik Merkezi ve tiyatro bölümü için Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda alınabilecek. Konservatuvar başvuruları ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergun Aksoy, "Kurulduğu günden bu yana yüzlerce kişiyi sanata kazandırmış Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarımıza özel yetenek sınavıyla 100 öğrenciyi kabul edeceğiz. Konservatuvarımızın eğitim süresi 1 yıl olup, Türk Müziği, Batı Müziği, Temel Müzik, Dans ve Tiyatro bölümlerinden oluşmaktadır. Planlamada Devlet Konservatuvarları esas alınmıştır. Öğrencilerimiz saat 18.00 den sonra haftada 3 veya 4 gün bölümlerine göre değişen toplam 14 ile 20 ders saati eğitim göreceklerdir. Yılsonunda final sınavlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerimize "Konservatuvar Mezuniyet Sertifikası" verilecektir. Başarıyla mezun olan öğrencilerimiz böylelikle müziğin, dansın ve tiyatronun temel bilgi ve kurallarını öğrenmiş olacaklar hem de eğitim gördükleri bölüm alanında mesleki eğitim veren diğer okul sınavlarında avantaj kazanacaklar ve isterlerse profesyonel anlamda müzik, dans ya da tiyatro icra etme yolunda önemli bir mesafe katetmiş olacaklardır" diye konuştu.

        Son başvuru 14 Ekim

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde hizmet veren icra toplulukları olduğunu da belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergun Aksoy, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Çocuk Korosu ve Dans Topluluğu'ndan oluşan gruplarda konservatuvar öğrencileri dışında da müziğe ve dansa yeteneği olan her Manisalının yer alabileceğini belirtti. Aksoy, "Alanında uzman eğitimciler tarafından yetiştirilen icra toplulukları yıl içerisinde çeşitli zamanlarda konserler vermekte ve özel gösteri programları sergilemektedir. Tüm sanatsever Manisalıları Konservatuvarımıza bekliyoruz Son başvuru 14 Ekim" diye konuştu.

        Türk Müziği bölümüne 15-35 yaş arası 20 kişi, Batı Müziği Bölümüne 15-35 yaş arası 20 kişi, Dans bölümüne 15-35 yaş arası 20 kişi, Tiyatro Bölümüne 15-35 yaş arası 25 kişi, Temel Müzik bölümüne 15-35 yaş arası 15 kişi alınacak.

        Başvuru şartları ve genel koşullar

        Konservatuar için başvuru ve genel koşullar ise şöyle:

        "Adayın yaşının başvuruda bulunacağı bölümün yaş aralığına uygun olması. Adaylar birden fazla bölümünün sınavına girebilir. Birden fazla bölümün sınavını kazanan adaylar sadece bir bölüme kayıt yaptırabilirler. Ses özelliği: Adayın, akut veya kronik ses bozukluğu yada ses kısıklığı olmaması (Dans bölümünde geçerli değildir). Konuşma Özelliği: Adayın sağlıklı öğrenim görebilmesi için konuşma engeli 'kekemelik, pelteklik gibi' olmaması. (Dans bölümünde geçerli değildir). Bedensel Özellikler: Adayda sağırlık ya da ağır işitme, çalgıyı çalmayı engelleyecek şekilde vücut bozuklukları ve engelleri bulunmaması. Derslere devam zorunluluğu bulunduğundan, saat 17.30'dan sonra derslere devamına engel teşkil edecek durumunun olmaması."

        Başvuru için gereken belgeler ise şöyle:

        "Başvuru formu, Vesikalık fotoğraf (2 adet), 18 yaşından küçükler için veli izin dilekçesi."

        Başvuruların her yıl Ekim ayında açıklanan tarihe kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi Konservatuvar Sekretaryası ve Tiyatro bölümü için Şehir Tiyatrosu'na mesai saatleri içinde şahsen yapılması gerekiyor.

        (SC-Y)

        21.09.2016 12:55:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa