Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de yeni eğitim ve öğretim yılı kutlaması

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu'nda düzenlenen törenle, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı.

        Törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Engin, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

        374 eğitim kurumunda 60 bin öğrenci ve 3 bin 500 öğretmen ile 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başladığını kaydeden Engin, "İnsanlar eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarır. Bu yüzden insan olmanın temel şartı, eğitimdir. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür" dedi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen darbe gecesinde yaşanan olayların unutulmaması amacıyla bakanlığın talimatıyla okullarda resim sergisi düzenlendiğini ifade eden Engin, şunları söyledi:

        "Darbe gecesine ilişkin 29 fotoğrafın yer aldığı sergi bir hafta süreyle açık kalacaktır. Bütün okullarımıza darbe gecesini anlatan resimleri astık. Temel amacımız öğrencilerimizi 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylarla ilgili bilgilendirmek ve yaşanan olayların unutulmamasını sağlamaktır. Hafta boyunca okullarda çeşitli etkinliklerimiz olacak, bakanlığımızca hazırlanan video öğrencilere izletilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası'nı kutluyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum."

        Dördüncü sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek vermesiyle devam eden program, folklor gösterisi ve katılımcılara ikramla son buldu.

        (YA-MP-Y)

        21.09.2016 12:50:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa