Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlköğretim Haftası etkinliklerinde '15 Temmuz' vurgusu

        (Fotoğraflı)

        Aydın Yorat

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerinde 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine vurgu yapıldı.

        Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerine Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Burada konuşan Vali Yardımcısı Özpolat, 15 Temmuz 2016 gecesinde milli iradeyi ve Türk demokrasisini hedef alan hain darbe girişiminin, milletin kahramanca mücadelesi sonucunda engellendiğini ve demokrasinin kazandığını söyledi. Vali Yardımcısı Özpolat, "Tarihimize şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper eden canlarını feda eden şehitlerimizi unutturmamak hiç şüphesiz hepimizin en büyük sorumluluklarından olmalı. İlköğretim öğretim basamaklarının temelidir. Okulun açıldığı ilk haftayı ilköğretim haftası olarak kutlarız. İlköğretimin amacı öğrencileri vatanını milletini seven kendine ve topluma faydalı yeterli bilgi ve donanıma sahip yurttaşlar olarak yetiştirmektir, ilköğretim öğrencilerimizi hayata hazırlar" dedi.

        "Açığa alınan öğretmenlerin soruşturmaları sürüyor"

        Etkinliğin ardından Vali Yardımcısı Özpolat, öğrencilere ilk dersi verdi. Öğrencilere verdiği dersin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Yardımcısı Özpolat, soruşturmanın devam ettiği ve eğitimde bir aksaklığın olmadığını belirterek, "Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerin soruşturması şu anda devam ediyor. Biz, açığa alınan öğretmenlerin yerine, bu eksikliği telafi etmek için süratle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yeni görevlendirmeler yapıyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetinde her hangi bir aksama meydana gelmeyecektir. Eğitim-öğretime hazırız, bir sıkıntı meydana gelmeyecektir" diye konuştu.

        (YRT-MP-AŞ-Y)

        21.09.2016 12:49:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa