Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cansuyuna adak

        - MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda yıllar sonra mahalleleri suya kavuşan Alaşar Mahallesi Muhtarı Şuayip Özbek, mahalleye su verilmesini ardından adak keserek dağıttı.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Yaz aylarında yıllardır susuzluk çemen Menteşe ilçesine bağlı Alaşar Mahallesi suya kavuşurken, mahalle muhtarının yıllar önce adak sözü de kesilerek dağıtıldı.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde su sıkıntısı yaşayan mahallelerin sorunlarını ortadan kaldırıyor. Menteşe İlçesinin Alaşar Mahallesi Topallar Deresi mevkiinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda giderildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında, Yumaklı isale hattından ek yapılarak, Alaşar Mahallesi Topallar Deresi Mevkii'nde 700 metre ek hat çekilerek su verildi.

        ÖZBEK: "YILLARDIR ÖZLEM DUYDUĞUMUZ SUYA KAVUŞTUK"

        Kış aylarında mevcut sularının kendilerine yettiğini, ancak yaz aylarında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Alaşar Mahallesi Muhtarı Şuayip Özbek, ilk muhtar adayı olduğu zamanlar mahalle halkına su getireceğine dair söz verdiğini söyledi. Özbek, "Yıllardır mahalleme su getirebilmek için çok uğraşıyorum. Muğla'nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte MUSKİ Genel Müdürlüğü'ne su getirebilmek için dilekçe verdim. Şu anda yıllardır özlem duyduğumuz suya kavuştuk. Benim mahallemde 25 hanem var ve yaz aylarında çok sıkıntı çekiyorduk. MUSKİ'nin sayesinde bundan sonra yaz kış demeden düzenli bir suyumuz olacak. Yıllar önce mahalleme su getirdiğim zaman adak keseceğim demiştim. Mahalle halkımızla birlikte suyun gelmesi nedeniyle adak kestik. MUSKİ Genel Müdürlüğü'ne mahalleme yıllar önce verdiğim sözü tutmamı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        "KİRLİ ÇAMAŞIRLARIMI KIZIMIN YANINA GÖNDERİRDİM"

        Su olmadığı için yıllardır taşıma suyla ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Neriman Barut, "Muhtarımız su getirmek için yıllardır çok uğraştı. Daha önce kirli çamaşırlarımı bohça bohça kızımın yanına yıkanması için gönderdim. Çünkü su olmadığı için çamaşırlarımı kendim yıkayamıyordum" dedi.

        Diğer mahalle sakini Şükrü Topaloğlu ise, yapılan çalışmaların çok faydalı olduğunu belirterek, "Yaz aylarında sabahlara kadar su bekliyorduk. 1 çeşmenin başında 8 saat bekleyip, 1 kova su dolduramadığım günler çok oldu. Bizi suya kavuşturduğu için MUSKİ çalışanlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün'e çok teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

        (BT-İK)

        21.09.2016 12:23:09 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa