Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanayi envanteri protokolü imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi arasında SWOT Analizi yapılması ve Sanayi Envanteri çıkarılması amacıyla protokol imzalandı.

        İmza törenine Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu ve davetliler katıldılar.

        Törende ilk olarak DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı konuştu. Taşlı; "Daha önceki meclis toplantılarımızda sıklıkla gündeme getirilen ve özellikle meclis üyelerimiz Hayati Eğilmez, Bilal Türkan ve Tuncay Şahin'in yoğunlukla ilgilendiği, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Ayhan Şamandar hocamız ve ekibinin de sürekli görüşleri alınarak bu işin alt yapısı oluşturuldu. Şimdi de bu konuyu resmiyete dökeceğiz. Bu çalışmayla Düzce sanayisinin ihtiyacı olan SWOT analizi çalışmaları ve aynı zamanda da sanayi envanteri çıkarılması işi yapılmış olacak. Üniversitemiz ile işbirliği yaparak Düzce'nin ihtiyacı olan bu gibi çalışmaları tamamlamak, Sanayi-Üniversite işbirliğini canlı tutmak istiyoruz. Bu çalışmaları yaparak ilgili bakanlıklara da ileterek Düzce'nin beklentilerini de kendilerine aktarmış olacağız. Bugüne kadar odamızın böyle bir çalışması olmaması aslında bir eksiklik. Başka odaların hazırladıkları analizlerle birçok üyemiz çalışmalarını yürütmekteydi. ben bu çalışmanın önemini açmak istedim. Destek veren ve projenin içerisinde yer alan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Ertan Taşlı'nın ardından söz alan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, "İktisadi hayatın ve STK'ların tepe noktasındaki kurum olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu çalışmayı yapması kaçınılmazdı. SWOT Analizi, adından da anlaşılacağı gibi makinelerin nasıl çalıştırılacağı ve nasıl bu işlemlerle para kazanılacağıyla alakalı bir işlem. Hangi bilimsel teknolojiyi, buraya nasıl uyarlayalım, hangi istatistiki verilerle biz bu işi sonuçlandıralım meselelerini analiz eden bir çalışma olacak. Tabiri caizse sanayinin röntgenini çekmek olacak bu çalışma. Bunu yaparken hiç şüphesiz bilimden yoksun kalamayız. Bu noktada bilim adamlarından destek alacağız. Düzce Üniversitesi'nin değerli bilim insanları bize bu önemli çalışmamızda destek olacaklar. Bu noktada Düzce Üniversitesi yönetimine ve bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Toplantıda söz alan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da Üniversite-Sanayi işbirliği konusunun her zaman arkasında olduklarını belirterek, Düzce'deki sanayicinin ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli çalışma içerisinde olduklarını, bu çalışmalardan birinin de bu SWOT Analizi ve Sanayi envanteri çalışması olacağını ifade etti.

        Toplantıda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, SWOT Analizi ve Sanayi Envanteri yapılması konusunda Eski Düzce Valisi Ali Fidan'ın kendilerine çok destek verdiğini ve bu çalışmaların alt yapılarının oluşmasında önemli katkılarının olduğuna işaret ederek kendilerine teşekkür etti.

        Yapılan konuşmaların ardından Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi arasında SWOT Analizi ve Sanayi Envanteri yapılması konusunda protokol imzalandı.

        (AY-S)

        21.09.2016 12:11:15 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa