Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Apa'dan OSB'lerdeki düzenlemeye destek

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) yönelik hazırlanan 'Üretim Reform Paketi' Kanun Tasarısının hayata geçirilmesiyle birlikte bürokrasinin azalacağını ve boş arazilerin üretimin içerisine dahil olacağını söyledi.

        TÜMSİAD Gaziantep Şubesi olarak bu konuyu daha öncede gündeme getirerek Ankara OSTİM örneğini verdiklerini hatırlatan Apa, 'Bu kanun tasarısı biran önce hayata geçirilmeli. Bu sayede illerinde yatırım için arsa sıkıntısı çeken ve büyüme hedefi olan KOBİ'lerin de önünü açılacaktır'' dedi.

        OSB'lerde bürokrasiyi azaltacak, arsa rantını sona erdirecek Üretim Reform Paketi'nin gündeme gelmesi iş dünyasında ve ilgili sivil toplum kuruluşlarında sevinçle karşılandı. Türkiye'nin sanayi ve ticaret alanındaki lokomotifi olan Gaziantep'te OSB'de yatırım için sırada bekleyen iş adamların gözü yeni çıkartılacak bu kanuna çevrildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, daha önce her platformda gündeme getirdikleri OSB'deki arsa sıkıntısının, kanunun hayata geçirilmesiyle birlikte çözülecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

        ''Kobi'ler OSB'lere taşınabilir''

        Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep OSB'de de arsaların tek parsel olması nedeniyle küçük ölçekli firmaların yer bulamadığını dile getiren Apa, ''Arsa satışlarındaki prosedürler nedeniyle büyümek isteyen ve daha geniş alanda üretim yapmak isteyen KOBİ'lerin eli kolu bağlanmıştı. Bu kanun tasarısı KOBİ'lerin OSB'lere taşınmasının önünü açacaktır. Bu sayede kentin ekonomi ve ticaretinde de ciddi bir vizyon değişimi meydana gelecektir. TÜMSİAD KOBİ ağırlıklı üye profiline sahip olması nedeniyle arsa sorunlarıyla en fazla bizler karşı karşıya kalıyorduk. Bu nedenle Üretim Reform Paketini destekliyoruz'' dedi.

        ''Yatırımcının Önü Açılacak''

        Arsa sorunun çözümü ile birlikte yeni yatırımcılara yönelik desteklerinde önemli olduğuna değinen Apa "OSB'lerde köklü bir değişimin yanında yatırımcının da teşvik edilmesi için kanun taslağında yer alan maddeleri önemsiyoruz. Yasanın hayata geçmesiyle birlikte OSB'lerdeki yatırımlar da özel olarak desteklenecek. Organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerindeki binalar gibi, endüstri bölgelerindeki binalar da, inşaatının bittiği tarihi takip eden 5 yıl içinde emlak vergisinden muaf olacak. Muafiyet süresinin bitiminden itibaren organize sanayi ve endüstri bölgeleri ile sanayi sitelerinde yer alan işletmelere ait binalardan alınacak emlak vergisinde, üretimde oldukları sürece yüzde 75 indirim uygulanacak. Bu teşvikler kentlerdeki yatırım ve üretim hacmini de olumlu etkileyecektir'' diye konuştu.

        Konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Apa, üyelerin de OSB'lere taşınma konusunda teşvik edeceklerini de sözlerine ekledi.

        (BRN-AOA-Y)

        21.09.2016 12:09:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa