Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimde mekan kalitesi yükseliyor

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Selamet Mahallesi'ndeki Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi çevresinde kamulaştırdığı 7 binanın yıkımıyla okulun mekan kalitesini en üst seviyeye çıkarıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı olan gençlerin en güzel şekilde yetişmesi amacıyla eğitim kurumlarında da kalitenin yükseltilmesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.

        Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, ihtiyacı karşılamayan eski okul binalarının yenilenmesi ve ihtiyaç duyulan bölgeleri yeni binalar kazandırılması yönünde yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, Selamet Mahallesi'ndeki Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni modern bir yapıya kavuşturuyor. Binalar arasında sıkışıp, kalan okula bağlantı yolları ve otoparklar kazandırılması için çevresindeki 7 binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. Bağlantı yolları, otopark ve çevre düzenlemelerinin de tamamlanasının ardından okuldaki mekan kalitesi de en üst seviyeye çıkarılacak.

        Kamulaştırılan binaların yakılmasıyla çevresi açılan okul alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi amacıyla tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Kent merkezinde yapılması gereken ancak arazi mülkiyeti sorunu çözülemediği için onlarca yıldır bekleyen eğitim kurumlarının bir bir yapıldığını dile getiren Başkan Altepe, Selamet Mahallesi'nde yeni yapılan Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin de binalar arasında sıkışıp kaldığını belirtti. Okula bağlantı yolları ve otoparklar kazandırılması için devreye girdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Yaptığımız şuyulandırma ile okul alanı elde edilmişti. Bağlantı yolları ve otopark yapılması için de yaklaşık 600 bin TL harcayarak 7 binayı kamulaştırdık. Kalan son iki binanın yıkımı devam ediyor. Çalışmalar bittiğinde okul modern bir çevreye kavuşmuş olacak" dedi.

        (MŞ)

        21.09.2016 11:28:47 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa