Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Valisi Abdullah Erin'den, eğitim ve öğretim mesajı

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Vali Abdullah Erin yayımlamış olduğu mesajında, "Bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın sevinç, heyecan ve coşkusu içindeyiz. Yeni bir güç, yeni bir heyecan ve yeni bir şevkle başladığımız 2016-2017 yeni ders yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Adıyaman'ımıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.

        Şunu çok iyi biliyoruz ki, milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu da hiç şüphesiz eğitimden geçmektedir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Bu inançla, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, milli ve manevi değerlere bağlı, yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, çalışkan bireyler yetiştirmek devletimizin öncelikli amaçları arasında yer almaktadır. Çünkü iyi yetişmiş ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.

        Adıyaman olarak, 38 yeni derslik ile girdiğimiz 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde il genelinde 826 eğitim kurumunda 138 bin öğrenci ve 9716 öğretmen ile her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimde önemli başarılar kazanmayı hedefliyoruz. Son yıllarda yapılan takdire şayan yatırımlarla gerek derslik başına düşen öğrenci sayısı, gerekse bilgi teknolojilerinin eğitimde kullanımı konusunda Türkiye ortalamasına yakın bir seviyeyi yakalayan ilimizdeki eğitim ve öğretim hizmetlerinin standardını yükseltmek ve eğitim kalitesini artırmak temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu amaçla, yeni dönemde devlet bütçesinden ilimize ayrılacak payı artırmanın gayreti içinde olacak ve bu kaynaklardan yapılacak yeni derslik ve okullarımızın yanına, devlet-millet işbirliği anlayışına dayalı çok sayıda yeni ve modern eğitim ve öğretim yuvası inşa edip milletimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlamaktayız.

        Fiziki ve teknolojik altyapı ve donanım eksikliklerini en az seviyeye indirmiş bu mekanlarda aziz milletimizin, değerli öğretmenlerimize teslim ettiği en kutsal varlıkları olan evlatlarının fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, vatan, millet ve bayrak sevgisi ile dolu her türlü terör örgütleri ve ihanet şebekelerine karşı duyarlı bir şekilde yetiştireceğinden hiçbir şüphe duymamaktayız.

        Bu duygularla, yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        (CK-BRN-Y)

        21.09.2016 11:00:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa