Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı' projesinin yıllık toplantısı Bartın'da yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - 2016 yılı 'Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Ülkesel Projesi' yürütme kurulu toplantısı Bartın'da gerçekleştirildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan toplantıya Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Proje Koordinatörü Önder Sözen, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Teknik Personeli Veteriner Hekim Dr. Kürşat Alkoyak, proje liderleri Prof. Dr. İhsan Soysal, Veteriner Hekim Sezer Öz ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ebru Ergüneş Berkün Bartın, İstanbul ve Düzce Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkan ve çalışanları ile il müdürlükleri çalışanları katıldı.

        Toplantıda konuşan Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram; halk elinde hayvan ıslah projelerinin çok önemli olduğunu ve bu projelerin uygulanmasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti. Projeler ile hayvanların halk elinde ve devletçe desteklenerek yürütüldüğünü ifade eden Bayram bunun için emek, zaman ve maddiyat harcandığını bunların heba olmaması için yetiştiricilerin titiz davranmalarını ve dikkatli olmasını istedi. Proje sonucunda halkın yüksek verimli ve iyi huylu mandalara sahip olacağını aktaran Bayram, yetiştirici birliklerinin bu tür projeleri hayata geçirmesiyle ülke mandacılığının gelişme gösterdiğini anlattı.

        Bayram, İlimizin manda varlığı 2013 yılında 1.700 civarında iken bu projelerin uygulanması ile günümüzde 3.200 civarına ulaştığı" dedi.

        Toplantı, daha sonra İstanbul, Düzce ve Bartın Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliklerinin proje liderleri tarafından illerindeki manda durumları ve proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda ayrıca 2015 yılı değerlendirilerek, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

        (AY-İÇ)

        21.09.2016 10:08:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa