Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salihli'de doğalgaz heyecanı

        - Başkan Kayda: "Hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Salihli Organize Sanayi Bölgesine Bakanlar Kurulu kararıyla doğalgaz ulaştırılacak olması ilçede sevinçle karşılandı. Salihli'nin MHP'li Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, "Hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda Salihli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan Organize Sanayi Bölgelerine, doğalgaz ulaştırılması amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından BOTAŞ Genel Müdürlüğünün görevlendirilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade ederek, bu kararın kentte heyecana neden olduğunu söyledi.

        "En büyük eksik doğalgaz"

        Salihli OSB 2. etap sanayi bölgesinin kamulaştırma çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken Başkan Kayda, "OSB'deki en önemli olan çalışmaların başında yer alan arıtma tesisini de tamamladık ve tesis atık suları şuan arıtıyor. Yatırımcıyı Salihli OSB'ye davet ediyoruz ama yatırımcının en büyük sıkıntısı ise enerji ihtiyacı idi. Salihli OSB'ye doğalgaz getirilmesi için, göreve geldiğimiz günden beri, OSB'deki ihtiyaçları tespit ederek, ilgili yerlere hep bildirdik. Her zaman şu ifade edildi. Salihli'deki abone sayısının belli bir sayıya ulaşılması istendi. Salihli olarak bu kampanyaya sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler destek verdi, ancak istenilen rakama bir türlü ulaşamadık" diye konuştu.

        "Bizde büyük sevinç oluşturdu"

        Başkan Kayda, "Bizde doğalgaz Salihli merkeze gelmiyorsa, 1. etabı biten ve 2. etabı kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı Organize Sanayi Bölgesine gelsin istedik. OSB'ye doğalgaz gelir ise şehre de belediye olarak biz getiririz dedik. Çünkü Salihli'de şuan 7 bin 400 konutu biz jeotermal enerji ile ısıtıyoruz. Ancak termal enerji kaynaklarımız kentimiz için yeterli değil. Dolayısıyla doğalgazın mutlaka ve mutlaka, Salihli'ye gelmesi konusunda herkes hem fikir. Şimdi bakanlık nezdinde yapılan bu gelişimler hem siyasi iktidarın, Manisa'daki bu hassasiyeti de bizim için çok önemliydi. Salihli gibi Organize Sanayi Bölgeleri, doğalgazın getirilmesi programına alındı. Bakanlar Kurulu Kararıyla da yayınlandı, bu bizde büyük sevinç oluşturdu. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulumuza teşekkür ediyorum" dedi.

        "Salihli'mize hayırlı olsun"

        Hedeflerinin Salihli'deki işsizliğin önlenmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kayda şunları söyledi:

        "1. etap OSB'de yaklaşık 3 bin insanımız çalışıyor. 2017 yılında da satışa sunacağımız 2.etap OSB'de de bir bu kadar insanımız çalışacak. Ancak yatırımcının bizden tek talebi ise doğalgazın OSB'ye gelmesidir. Tek eksiğimiz enerjidir. Bu talebimizi ve sesimizi hükümet tarafından ciddiye alındı. Bu sesimizi onlarda duydular. Salihli OSB doğalgaz yatırım programına alındı. Bundan sonra iş yeniden başlayacak. Yine hükümet kanadıyla, hükümet temsilcileri ile bir araya gelerek, OSB'ye doğalgazın BOTAŞ tarafından Turgutlu veya Akhisar tarafından gelmesini sağlamalıyız. Çünkü bundan sonraki etapta ihale çalışmaları başlayacak. İnşallah bunu da gerçekleştirdiğimizde Salihli'de işsizlik minimuma inecek, yatırımcı bu bölgeye gelecektir. Salihli'mize hayırlı olsun."

        "Doğalgaz kent merkezine de gelmelidir"

        Başkan Kayda, "Temiz havayı Salihli'ye sunabilmemiz için, doğalgazı Salihli merkeze de getirmemiz gerekiyor. Bu da bizim işimiz. Doğalgaz OSB'ye geldikten sonra Salihli Belediyesi olarak şehrimize de getireceğiz. Çünkü jeotermal enerji kentimizin ısıtma sistemine yeterli gelmiyor" dedi.

        (BA-SC)

        20.09.2016 17:55:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa