Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçakoca Kaymakamlığı kurban hizmetleri komisyon toplandı

        Tuncay Türkgülü

        DÜZCE (İHA) - Akçakoca Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyon toplantısı yapılarak çeşitli kararlar alındı.

        Akçakoca Kaymakamlığında Kurban Hizmetleri Komisyonu Kaymakam Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Müftü Vekili Metin Mutioğlu, Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci ve bir çok kurum müdürü toplanarak çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlar şöyle; "Vatandaşlarımızın Kurbanlıklarını sağlıklı ve kontrollü bir şekilde elde edebilmeleri için gerekli kolaylık ve imkanın sağlanmasına, bunu temin için belediyece belirlenen satış mahallinin kullanılmasına, satış yerlerinin Belediye Başkanlığınca gerekli alt ve üst yapının hazırlanmasına, bu mahallerde Tarım İlçe Müdürlüğünce görevlendirilecek veterinerler tarafından sağlık kontrolünün ve gerekli denetimlerin yapılması. Kurban satış yerleri için gerekli tedbirlerin İlçemiz Belediyesi tarafından alınmasına, Kurban satış yeri olarak Orhangazi Mh. Zümrüt Sokakta bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun batı tarafında bulunan boş alanın belirlenmesi. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yeterli sayıda müracaat olması halinde Kurban Kesim Elamanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu düzenlenmesine, Kursiyerlere Kurban Rehberi'nin dağıtılmasına, Kurs bitiminde başarılı olanlara Kurs Bitirme Belgesi verilmesine, özellikle Kurbanlarını kendileri kesmek isteyenlerin kursa katılmalarının teşvik edilmeleri. Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursunda görev yapacak eğitimci temininde, ihtiyaç duyulması halinde, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca gerekli desteğin verilmesi. Kurban Kesim işleminin hayvana en az acı verecek şekilde bıçakla ve gözü bağlanarak yapılması, Eziyet ve işkence gibi davranışlardan sakınılması, kurban ibadetinin anlamına uygun biçimde eda edilmesi, kurbanların derisinin zedelenmeden yüzülmesi ve değerlendirilmesi, çevre bilincine riayet edilmesi, hayvan haklarının gözetilmesi ve insana saygı anlayışını zedeleyecek tutum ve davranışlardan uzak durulması yönünde, Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca halkımıza gerekli bilgilendirmelerin yapılmasına, İlçe Müftülüğü tarafından Hutbe ve Vaazlarda halkımızın aydınlatılması. Tarım İlçe Müdürlüğü ile Belediye veterinerleri tarafından bayram öncesinde kurban satış ve kesim yapılacak yerlerin denetlenmesi ve görülen eksikliklerin giderilmesinin sağlanması. Kesimlerin uygun mekanlarda kurban kesimi için belirlenen yerlerde ve mezbahalarda yapılmasına, yol kenarları, park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve kurban kesimi için uygun olmayan yerlerde kesim yapılmaması."

        Komisyon kurban kesimlerinin toplu halde;Akçakoca Belediyesi Mezbahası ve Demirci Ahmetler Besi Çiftliğinde yapılacağı bildirildi.

        Kurban kesim ücreleri belirlendi

        Komisyon ayrıca Kurban hayvanlarından kesim ücreti olarak büyükbaş hayvanlar için 150 TL, küçük baş hayvanlar için 70TL alınmasına, büyükbaş hayvanları dört parçaya ayırtmak isteyenlerden kesim ücretiyle beraber toplam 250 TL, küçük parçalara ayrılırsa 350 TL alınmasına karar verdi.

        (TT-AY)

        06.09.2016 11:26:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa