Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akyüz'den Kurban Bayramı öncesi uyarı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları uyardı.

        Kurban Bayramı öncesi piyasalardaki alışverişlerin hız kazanmaya başladığını belirten Akyüz, "Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda dükkanımızın önünde tezgah açan, kaldırımları işgal eden korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmelidir. Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır." dedi.

        "Kurban geldi mi herkes bıçakçı oluyor"

        Bıçak bileyletmenin ince ve önemli bir zanaat olduğunu belirten Esnaf Odası Başkanı Bahattin Akyüz, bıçak bileylemenin zor bir iş olduğunu söyledi. Bıçağın keskin olması için püf noktalarından bahseden Akyüz, şunları söyledi: "Bıçağı bileylerken kalem açı vermek lazım. Keskin olmaz yoksa. Burada da el marifeti devreye girer. Manisa'da bu işi yapan çok kalmadı. Bu iş bir anda da öğrenilmez. Ama Kurban Bayramı oldu mu herkes bıçakçı oluyor."

        "Kaçak çalışan kasaplar denetlenmeli"

        Vatandaşı bayram dönemlerinde ortaya çıkan sorunlara karşı aydınlatmanın görevleri arasında yer aldığını belirten Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, "İnsan sağlığını doğrudan ilgilendiren kurban kesimleri için halkımızdan merdiven altı kasaplara ve kişilere karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz. Yine her yıl gelişi güzel et ve kıyma çekenler var. Bunlara müsaade edilmesin. Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Şehzadeler - Yunusemre İlçeleri Zabıta Müdürlükleri, Büyükşehir Zabıta Başkanlığı tarafından çarşı pazarın hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, ayrıca kasap haricinde kıyma makinesi bulunduran yerlerin denetimleri artırılmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların hijyen eğitimi belgeleri ve esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir" diye konuştu.

        "Çin malı bıçaklara dikkat"

        Ucuz ve Çin malı bıçaklardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan MESO Başkanı Bahattin Akyüz, "Kurban Bayramı nedeniyle piyasada kalitesiz kurban bıçak, satır ve baltaları işportalardaki tezgahlarda satılmaya başladı. İstenmeyen olaylara meydan vermemek için bu tür bıçak, balta ve satır gibi ürünlerden uzak duralım. Çünkü bu bıçaklar sacdan yapıldığı için hem kasap için hem de kurban için eziyet vermektedir. Ayrıca bilenmesi ve masatlaması zordur. Kurbanın derisi yüzülürken zarar vermektedir. Halbuki bizim dünyaca ünlü TSE damgalı bıçaklarımız kolay kolay körelmemekte ve yapılan işten daha iyi verim alınmaktadır. Kurbanlık kesmek ustalık ister, mutlaka mesleği kasap olan ehil kimselere kestirin" diye uyardı.

        (SC-Y)

        06.09.2016 10:52:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa