Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sigara küllükleri boş kaldı

        - Aydın'da sigara içenlerin sayısı azaldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çetinkaya

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın İncirliova ilçesinde kapalı alanlarda sigara yasağının yürürlüğe girdiği günden bu yana sigara içenlerde azalma gözlendiği belirtildi.

        İncirliova bir önceki dönem Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Sert, bölgede özellikle çiftçilerin çoğu sigara tiryakisiyken kaplı alanlarda sigara yasağının yürürlüğe girdiği günden bu yana içici sayısında azalma olurken kahvehanelerde ki küllükleri'nde boş kaldığını söyledi.

        Sigara yasağıyla amaç halkın sağlığını korumak olduğuna inandığını ifade eden Sert, ülke genelinde 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda da, sigara içme yasağına uyum sağlanması yasal bir zorunluluk haline gelmesiyle İncirliova'da da sigara içenlerin sayısında azalma olduğunu belirtti.

        Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmasına olumlu baktıklarını ifade eden Sert, "İncirliova da artık iç mekânlarda sigar içenleri göremiyoruz. Dışarıda da olsa sigara içenlerin sayısında azalma olduğu bariz bir şekilde gözlenmektedir. . Daha öncelerde toplu taşıma araçlarında, hastanelerde okullarda tüm kapalı mekanlarda herkes çok rahat sigara içiyordu. Çevredeki herkesin bu durum karşısın da sağlıkları olumsuz bir şeklide etkileniyordu. Kapalı alanlarda sigara içme yasağı kanunu çıktıktan sonra gerek İncirliova da gerek ülke genelinde bu kanuna karşı saygı gösterildiği gibi ilgililerce sigaranın da zarları anlatıldıkça herkeste uydu ve özellikle çiftçi kesiminde sigara içenlerin sayısında azalma göründü" diye konuştu.

        Sert, sigara içmememe konusu yasakla değil, insanlar bilinçlendikçe sigaranın zararlarını öğrendikçe sigara bırakmaya başladığını sözlerine ekledi.

        (HÇ-MB-Y)

        06.09.2016 10:26:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa