Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyanet Vakfından Kula'da kurban standı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Yiğen

        MANİSA (İHA) - Kula İlçe Müftülüğü öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan stantla kurban vekaletleri alınmaya başlandı. Yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine kurbanlarını ulaştırmak isteyen vatandaşları stantlarına beklediklerini kaydeden Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, kurbanların 109 ülkeye ulaştırıldığını söyledi.

        Kula Müftülüğü tarafından Alançeşme Halkbankası Karşısında kurban vekalet kabul standı açıldı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2016 yılı yurt dışı 500 TL, yurt içi ise 690 TL olarak kurban bedellerinin belirlendiğini kaydeden Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, verilen kurbanların yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine, yurt dışında da yoksullukla boğuşan ülkelere ulaştırıldığını anlattı. Müftü Kırkız, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müştereken düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna yardımcı olmak amacıyla, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşları bilgilendirmek ve ilgili banka şubelerine ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla stant açıldığını söyledi.

        Kırkız, "Kesilen kurbanların etleri yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an Kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan ve Patani başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya'daki Müslümanlar olmak üzere 109 ülkeye bağış yapan vatandaşlar adına ulaştırılacak." dedi.

        (HY-SC)

        06.09.2016 10:23:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa