Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtını gezdi

        (Fotoğraflı)

        Coşkun Sağlamdin

        NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapımı tamamlanma aşamasına getirilen 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliğini Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile birlikte gezdi.

        Belediye Başkanı Hasan Ünver, Vali İlhami Aktaş ve Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'e FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine direnirken şehit olan 241 şehidin anısını yaşatmak amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına getirilen 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği hakkında bilgi verdi.

        Belediye Başkanı Hasan Ünver , 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmayı milletin huzurunu, birliğini ve beraberliğini bozmayı hedef alan FETÖ terör örgütünün planının milletin iradesi ile bozulduğunu söyledi.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bu ve benzeri hain örgütlerce teslim alınamayacağının anıtı ve milli irade uğruna şehit düşen kahramanların anısını nesiller boyunca yaşatmak için Şehitler Parkı içerisinde bir anıt yapma kararını verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Hasan Ünver şöyle konuştu:

        "Nevşehir girişindeki Şehitler Parkı içerisine, yaptırdığımız anıta "15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı" ismini verdik. Ülkemiz ve milletimiz, bu vatan hainliğini ve alçaklığı asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından asla silmeyecektir. Vatan Şehitlerinin anısını ilelebet yaşatabilme amacıyla 16 Türk devletini simgeleyen ve üzerinde şehitlerimizin isminin olduğu ve o güne ait o ihanet şebekesinin yaptığı o kalkışmanın fotoğraflarını da taşa figüre ettik. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın da okuduğu şair Arif Nihat Asya'nın 'Şehitler Tepesi Boş Değil' şiirini Nevşehir yöresel taşlarıyla oluşturduk. Yapılan çalışma neticesinde O tepenin üzerinde yaklaşık 30 metre yüksekliğinde bayrağımız dalgalanmaya başladı . Arkadaşlarımızın 24 saat çalışma esasıyla ortaya koyduğu Şehitlik anıtı ve Nevşehir Şehitliği ilimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah demokrasi şehitlerimiz isimlerini, ruhları ile yaşatacağız."

        Daha sonra 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği'ni gezen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş , AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, 15 Temmuz'daki şehitlerin anısını ilelebet yaşatabilecek önemli bir esere imza atılmasından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti.

        (COŞ-SK)

        06.09.2016 08:58:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa