Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatvanlı sporcu dünya şampiyonu oldu

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesindeki kickbox sporcusu Abduselam Kurt, Türkiye'yi temsilen katıldığı Kickbox Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu.

        Kickbox Federasyonu tarafından 26 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında İrlanda'da düzenlenen Kickbox Dünya Şampiyonasına katılan Tatvanlı genç sporcu Abduselam Kurt, gençler kategorisinde 54 kiloda dünya şampiyonluğunu göğüsledi. Daha öncesinde birçok başarıya imza atarak ilçeye büyük gurur yaşatan Abduselam Kurt'u şampiyona sonrası ilçeye dönüşünde ailesi, arkadaşları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş karşıladı. İlçe dönüşünde başarısını ilk olarak kendisini karşılamaya gelen anne ve babasıyla paylaşan genç sporcu Abduselam Kurt, anne ve babasının ellerini öptü.

        Ardından antrenörü Ömer Uğur ile birlikte kendilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde karşılayan İlçe Müdürü Şahin Kardaş'ı makamında ziyaret eden Abduselam Kurt, başarı sevincini paylaştı. Dünya şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Abduselam Kurt, bu başarıyı elde etmek için çok çalıştığını söyledi. Başarısını ailesine ve hocalarına borçlu olduğunu kaydeden Kurt, "Dünya şampiyonu olarak ilçeme döndüğüm için çok mutluyum. Bu başarıyı yakalamak için uzun süre çalıştım. Allah'a şükürler olsun ki dünya şampiyonasında büyük bir başarı elde ederek hem ülkemizi hem de ilimiz ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ettim. Ben bu başarıyı öncelikle aileme ve hocalarıma borçluyum. Ayrıca bu başarımı da ülkeme ve ilçeme armağan ediyorum. İnşallah bundan sonraki hedefim bu defa daha çok çalışarak büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olmaktır" diye konuştu.

        Abduselam Kurt'un babası Ahmet Kurt ise, ailece çocuklarının başarısıyla gurur duyduklarını ifade ederek, başarılarının devamını diledi.

        Dünya Şampiyonu Abduselam Kurt'un antrenörü Ömer Uğur da, sporcusunun daha öncesinde de birçok başarıya imza attığını hatırlatarak, kickbox alanında elde edilen dünya şampiyonluğunun bir ilk olduğunu belirtti. Sporcusunun uzun süre disiplinli bir şekilde şampiyonaya hazırlandığını ve bunun bir sonucu olarak şampiyonluğu elde ettiğini kaydeden Uğur, "Sporcumuz Abduselam Kurt'un şampiyon olması bizleri son derece sevindirdi ve gururlandırdı. Abduselam bu sene farklı branşlarda da yine birçok başarıya imza atmıştı, son başarısıyla da bu seriyi taçlandırmış oldu. Abdeselam aynı zamanda okuluna da devam ediyor ve derslerinde de son derece başarılı bir öğrencimiz. İnşallah daha nice başarılar Abduselam'ı bekliyor. Ben bu vesile ile Abduselam'a başarılar diliyor ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş ise, elde edilen başarıya dikkat çekerek, başarının ilçedeki diğer sporculara da örnek olacağını kaydetti. Dünya şampiyonluğunun hem ülkeye, hem Bitlis'e hem de Tatvan'a hayırlı olmasını dileyen Kardaş, "Allah'ın izniyle bundan sonraki süreçte ilçemizdeki tüm sporcularımız Abduselam'ı örnek alarak bir birinden başarılı sonuçlara imza atacaklardır. Bu başarı kuşkusuz diğer spor branşlarımıza da olumlu yansımaları olacaktır. Çünkü ilçemizde bu potansiyel var. Bu anlamda bizlerde sporcularımızın başarısı için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnşallah antrenörlerimizin gayreti ve sporcularımızın azmi ile ilçemizde her alanda başarı bir gelenek haline gelecektir. Ben bu vesile ile dünya şampiyonu olan sporcumuz Abduselam'ı ve antrenörü Ömer hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (HO-MSA-Y)

        06.09.2016 08:51:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa