Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmetçik Vakfı'na kurban bağışı devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Mehmetçik Vakfı'na, vekâleten kurban kesimi için bağışlar devam ediyor. Kurbanını vekâleten Mehmetçik Vakfı'na kestirmek isteyenler, 790 TL bağışta bulunarak bu hizmetten yararlanırken şehit ailelerine ve gazilere de destek olunuyor.

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı şunları söyledi: "1995 yılından beri vekâleten kurban bağışlarını kabul edip kesim faaliyetlerini duyulan güvene layık şekilde gerçekleştiren Mehmetçik Vakfı, bu yıl da 10 Ağustos 2016 tarihinden itibaren kurban bağışlarını kabul etmektedir."

        Topdağı, "Mehmetçik Vakfı'nın vekâleten kurban kesim hizmeti; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili yayınladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütülmektedir. Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılmakta." dedi.

        Kesim sonrası bağışçılara teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ve arzu eden bağışçılara birer kutu kurban kavurması ile kurban kesimi görüntülerinin CD'sinin gönderildiğini, bu nedenle adres bilgilerinin tam olarak verilmesinin önemini vurgulayan Topdağı, kurban bağışı konusunda şu bilgileri verdi verdi:

        "Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak; bir bölümü de kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına kurban etlerinden kavurma yapılmasını müteakip kavurma eti olarak dağıtılmaktadır. Etlerin dağıtılamayan bölümü ise Mehmetçik Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 'Söz konusu etlerin kısmen veya tamamen et olarak yurtiçi ve yurtdışındaki Müslümanlara ulaştırılması imkânının sağlanamaması halinde -deri ve bağırsaklar gibi- bunların da rayiç bedelle satılarak bedelinin Vakıf maksadına uygun olarak sarf edilmesi caiz görülmektedir' görüşüne uygun olarak değerlendirilmektedir. Bu bağlamda dağıtılamayan etler, kâr amaçlanmaksızın ihale şartname esaslarına uygun olarak kurban kesimini yapan yüklenici firmalara satılarak elde edilen gelir tamamen Vakıf Senedi'ne uygun olarak yardım planı dâhilinde şehit, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılmaktadır."

        Mehmetçik Vakfı'na vekâleten kurban bağışı yöntemlerini anlatan Topdağı, "Vakfın anlaşmalı olduğu banka şubelerinden veya internet bankacılığından yararlanılarak; Ankara'da Vakıf Genel Müdürlüğü ile İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Bursa'daki Vakıf temsilcilikleri ve şirketleri (Mehmetçik Vakfı Limitet Şirketi, Mehmetçik Vakfı Sigorta Aracılık Hizmetleri Limitet Şirketi, Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Limitet Şirketi) aracılığı ile, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden kredi kartı ile bağış yapılabilmektedir. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız ise Vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile on-line bağış yapabildikleri gibi, bulundukları ülkelerdeki banka şubelerinden de (BIC SWIFT Kodu ve IBAN Numaraları Vakıf internet sitesinde bulunmaktadır) bağış yapabilmektedirler. Anlaşmalı Bankalar ve Hesap No.ları: Akbank, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İNG Bank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası'nın 1996 (TL için), 1997 (ABD Doları için) ve 1998 (Euro için) no.lı müşterek hesap numaralarına havale yolu ile kurban bağışı bedelleri yatırılabilmektedir." ifadelerini kullandı.

        Bağışlanan her kurban kesilmektedir

        Topdağı, "Diyanet İşleri Başkanlığının tebliğinde özetle, kurban ibadetinin yerine getirilmesi için kurban temin edilmesi ve kurbanın kesilerek kanının akıtılması gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle, bağışçımızın aksi yönde bir talebi olmadığı sürece; Mehmetçik Vakfına yapılan her kurban bağışı için kesim yapılmaktadır. Bu durumun, bağışçılar tarafından dikkate alınması gereken önemli bir konu olduğu değerlendirilmektedir. Mehmetçik Vakfı, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekâleten kurban bağışlarını kabul etmekte, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermemektedir. Bu vesileyle, Aziz Şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, vefakâr bağışçılarımızın ve tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını şimdiden kutlar, en kalbi duygularla saygılarımı sunarım." şeklinde konuştu.

        (ÖB-ÖB-Y)

        05.09.2016 17:20:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa