Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karabacak, bölge basını ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca ve Gebze basını ile bir araya gelerek gündemi değerlendirirken, yapılan projeleri ve proje aşamasında olan yatırımları anlattı.

        Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca sahilinde belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesiste Gebze bölgesinde faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Karabacak, düzenlediği basın toplantısında katılımlarından dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ederken, 15 Temmuz darbe girişiminin devam etmekte olan projelerine de büyük darbe vurduğunu ifade etti.

        2014 Yerel seçimlerinde halka verdikleri bütün sözlerin arkasında olduklarının altını çizen Başkan Karabacak ,"Şu anda yapımı devam eden 6 tane semt sahamız var sene sonuna kadar bitecek. Değişik mahallelerde 20 tane park yapıyoruz, mahalle konaklarından en az iki tanesini başlatmayı planlıyoruz. İçlerinde aile semt polikliniği olacak. Balyanoz koyunda çalışmalarımız devam ediyor, sahil 4. etap çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor. Bağlarbaşı'na kapalı spor salonu projelendirmesi bitti. Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü bünyesinde karate branşını açtık, boks ve güreş branşlarımızı da yakın zamanda açacağız. Üst yapı çalışmaları kapsamında parke serim çalışmaları devam etmekte. Kanalizasyon, asfalt çalışmaları yapılıyor, yağmur hatları yenileniyor. Bilgi evlerimizde açtığımız etüt sınıflarımızda ortaokulda okuyan öğrencilerimiz için İngilizce, fen ve matematik branşlarında eğitimler veriyoruz. Bu yıl 46 öğrenci Anadolu ve fen liselerine giriş yaptı bilgi evlerinden. 550 civarında ÖSS'ye hazırlanan öğrencimiz kültür merkezimizde çalışma yapıyor. Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Halkımıza 2014 yılında vaat ettiğimiz projeleri teker teker hayata geçireceğiz" dedi.

        Darıca haricinde tüm bölgeye değer katacak projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Karabacak, "Balçık Köyü'nde 400 dönümlük alanda mezarlık çalışması tamamlandı ve şu anda hizmet veriyor. Çataldağ piknik alanında yaklaşık 600 dönümlük alanla ilgili proje çalışmaları tamamlandı. Bu proje çerçevesinde alanın etrafını koruma altına alıyoruz. 2017 yılı içinde sıcak piknik alanlarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Burası sadece Darıca'ya değil bütün bölge halkına hizmet edecek önemli bir proje. Tamamlandığında bölgeye değer katacak" diye konuştu.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yerel yönetimlerin ekonomik olarak etkilendiğini belirten Karabacak, "15 Temmuz darbe girişimin ardından tüm ülkemizde önemli sıkıntılar oluşmaya başladı. Yerel yönetimler olarak bizi de ekonomik olarak çok etkiledi. Acaba ne olacak endişesi ile vatandaşların beklentisi oldu. Bizler yaptığımız bütün planlamaları hayata geçirme adına çalışmalarımıza devam ettik. Gece nöbet tutup, gündüz de rutin işlerin takibini yaptık. Hayat devam ediyor. Ekonomik olarak gelirlerimizde aksama olsa da planlarımızdan hiçbir şekilde vazgeçmedik. FETÖ terör örgütünün darbe girişimi çok şükür başarıya ulaşamadı. Bunda en büyük sebep milletimizin duruşu oldu. Geçen süreçte kurumlardan bunların temizlendiğini görüyoruz. Darbe gecesinde ve ardından bugüne kadar geçen süreçte liderliğin nasıl yapıldığını tüm dünyaya gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu ülkeye düşmanlık besleyen kim varsa karşısında dimdik durduk, duracağız. Çanakkale'de bu vatanı dedelerimiz nasıl kazanarak bizlere bıraktılarsa, bugün onların torunları olarak görevden kaçmak namertlik olur. Ülke sevdasıyla verilecek her işe her göreve hazırız" şeklinde konuştu.

        (KK-GY-Y)

        05.09.2016 16:54:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa