Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş İl Genel Meclisi toplandı

        (Fotoğraflı)

        Şahin Şahin

        MUŞ (İHA) - Muş İl Genel Meclisi, merkeze bağlı Yörecik köyünde su deposu ve su şebekesinin durumunun araştırılması için daha önce görevlendirdiği komisyon raporunu açıkladı.

        Muş İl Meclisi 2016 yılı yatırım programı eylül ayı 3. toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan karar özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda merkeze bağlı Yörecik köyünün içme suyu deposu ve su şebekesi gündeme getirildi. Gündem maddesi üzerine Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan raporu Meclis Divan Üyesi Ümit Sakık açıkladı. Raporda belirtilen içme suyu deposunda ciddi bir onarımın yapılması gerektiğini ifade eden Sakık, "Muş merkeze bağlı Yörecik köyünde su deposu ve su şebekesiyle ilgili meclisi bilgilendirmek için, Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonu'nca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere; Yörecik köyünde su deposu ve su şebekesi konusunda komisyonumuzca yerinde inceleme yapılmış olup, deponun genel anlamda onarımının yapılması gerekmektedir" dedi.

        Depoda onarımının yanında bazı eksikliklerin de olduğunu ifade eden Sakık, "Ancak, su deposunun ve şebekesinin bulunduğu yerde vanaların, boru hattının ve duvar sıvaları, kapı ile pencerelerin elden geçirilmesi ve genel olarak da içme su depolarının yılda bir kez de olsa temizlenmesi gerektiği komisyonumuzca tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

        Açıklanan rapor üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan DBP Grup Başkanı Mehmet Şakir Tuğrul ise, "İl geneli mevcut içme suyu depolarının imkanlar dahilinde yılda en az bir defa temizlenmesi gerekiyor. Bu gerek sağlık açısından gerekse depoların temizlenmesi için önemlidir. Bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        Yapılan açıklamalardan sonra Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporu oy birliğiyle uygun görülmesiyle toplantı son buldu.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        05.09.2016 16:45:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa