Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23. Ulusal Biyoloji Kongresi GAÜN'de Başladı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle 23. Ulusal Biyoloji Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Halk Oyunları Ekibinin sunduğu gösteriyle başladı.

        Kongrenin açılış törenine, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

        Açılış töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi'nin 43 yıllık bir mazisi ve dinamik bir süreciyle geleceğe yön veren, vizyon biçen bir üniversite algısıyla üçüncü bir nesil üniversite oluşturma hedefinde ilerlediğini belirtti.

        15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye'de değil dünyada bir refleks ortaya koyduğunu ifade eden Prof. Dr. Gür, "Belki de Fransız İhtilali'nden sonra dünyaya halkların neler yapabileceğini net bir şekilde gösterdi. Terörün alfabetik harfi ne olursa olsun hiç fark etmez FETÖ, DAEŞ, PKK olur veya sıraladığımız bütün harflerden teşekkül gelecekte oluşacak bütün terörlerin amaçları kaos oluşturmak, ülkeyi yaşanmaz hale getirmektir. Bu amaca hizmet etmemek adına yapmamız gereken ortak hedef normal yaşamımıza devam etmektir. Eğer normal yaşamımıza devam edersek, herkes kendi yapması gerekeni yaparsa terör asla hedefine ulaşamayacaktır" şeklinde konuştu.

        Konuşmasında akademisyenlere kendilerini laboratuvara hapsetmemeleri çağrısında bulunan Prof. Dr. Gür, "Laboratuvarlar bizim alanlarımız ancak laboratuvarlarda kendimizi hapsetmeyelim. Hücre kültürlerinde, hücrelerde boğulmayalım. Aynı zamanda yaşama holistik bakalım. Etrafımızdaki dünyaya bir bakalım. Etrafımızdaki dünyadan bigane kaldığımız zaman maalesef birileri bizi laboratuvarlarımıza hapseder. Bunu asla istemiyoruz. Bilim insanlarının multidisipliner çalışma alanları içerisinde birbirlerine çok ihtiyaçları var. Bütün bilimler yücedir yeter ki kendisinin yapması gerektiğine inandığı gibi doğru görevi yapsın ve işini en iyi yapsın" diye konuştu.

        Kongre Başkanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, iki yılda bir düzenlenen ve biyoloji alanında son bilimsel gelişmelerin paylaşıldığı, meslekte ve eğitimde yaşanan sorunların ele alındığı, geleceğin akademisyen adayları olan öğrencilerin hocalarla tanışma fırsatı bulduğu ve sosyal aktiviteler vesilesiyle dostlarla keyifli vakitler geçirildiği ulusal biyoloji kongrelerinin oldukça önemli olduğunu ifade etti.

        Yaklaşık 600 kişinin katıldığı kongrede gerçekleşecek panellerde 27 panelistin konuşma yapacağını aktaran Prof. Dr. Gerçeker, Biyoteknoloji, Botanik, Ekoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Zooloji olmak üzere beş ayrı seksiyonda toplam 193 sözlü bildiri ve 223 poster bildirisi sunulacağını söyledi.

        Kongre, açılış konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Selim Çetiner tarafından "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik" konulu panelle devam etti.

        (BRN-Y)

        05.09.2016 16:07:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa