Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit ve gazi çocuklarına 125 adet bisiklet dağıtıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Turan Bulut

        Kamera : Turan Bulut

        KAYSERİ (İHA) - Sağlık Bakanlığı öncülüğünde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi'ne tahsis edilen 125 adet bisiklet, şehit ve gazi çocuklarına dağıtıldı.

        Sami Yangın Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törende, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi'ne tahsis edilen 125 adet bisiklet şehit ve gazi çocuklarına hediye edildi. Burada konuşan Vali Yardımcısı Vekili Zekeriya Güney, şehit yavrularını sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bugün Sağlık Bakanlığımızın bize göndermiş olduğu bisikletleri şehit yakınlarımıza verdik. Tabi ki şehitler bizim için çok önemli. Maalesef son günlerde memleketimizin her tarafında şehit sayıları arttı ama biz, sahip çıkmak zorundayız. Şehitler bizim her zaman gözbebeğimizdir. Şehitlerimizin yavrularını sevindirebilirsek ne mutlu bize. İnşallah kazasız, belasız kullanırlar." dedi.

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise, şehit çocuklarının sahiplenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teşekkürlerini iletti. Yavuz, "Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 125 adet bisikleti şehit ve gazi çocuklarına dağıtılmak üzere Şehitler ve Gaziler Derneği'ne tahsis ettiler. Bugün de burada şehit ve gazi çocuklarımızla bir araya gelerek onları sevindirdiysek ne mutlu bize. Burada Şehitler ve Gaziler Derneği olarak Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz. Biz söylemeden bu bisikletler bize tahsis edildi. Bizleri, şehit ve gazi çocuklarını mutlu ettiler. Şehit çocuklarının sahiplenmeye ihtiyaçları vardı. Sağlık Bakanlığımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        Kayseri İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Demirel de, "Malumunuz üzere ülkemizin son günlerde geçirmiş olduğu sıkıntılı günler içerisinde şehit ve gazilerin çok önemli katkıları var. Biz burada evlerimizde rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak onlara müteşekkir olduğumuz aşikardır. Bu bağlamda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu olarak tüm Türkiye'deki illerimize tahsis edilen bisikletlerden bir kısmını da şehit ve gazi yakınlarına tahsis edilmesi uygun görülmüştür. Bugün de burada ilgili derneğimiz valiliğimiz önderliğinde ve Aile Politikalar İl Müdürlüğü ile beraber bu bisiklet dağıtım törenini gerçekleştirdik. Bir nebze de olsa şehit yakını çocuklarımıza mutluluk verebildiysek mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

        Bisikletlerini alan şehit ve gazi çocukları, törenin gerçekleştirildiği okuldan mutlu bir şekilde ayrıldı.

        (TB-SK)

        05.09.2016 16:03:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa