Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çakı bıçağı ile yağma yapan 14 ve 18 yaşındaki iki sanığa ceza yağdı

        Şeref Kahraman

        KAYSERİ (İHA) - 3 kişiyi çakı bıçağı ile korkutarak mont, ayakkabı, cep telefonu ve 10 TL paralarını aldıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 14 ve 18 yaşlarındaki iki sanığa toplam 28 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verildi.

        Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suça sürüklenen çocuklar S.A. ile S.S. Sincan Çocuk Ceza İnfaz Kurumu'ndan, tutuklu sanık S.E. ise Sinan 1 No'lu T Tipi Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada hazır edildi. Mağdurlar A.İ., O.İ. ve M.G.T. ise duruşmaya katılmadı.

        İddianamede, Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesinde 2 Mart'ta meydana gelen olayda sanıklar S.E. ile S.A.'nın mağdurlar A.İ., O.İ. ve M.G.T.'nin yolunu çevirerek çakı bıçağı ile korkuttukları iddia edildi. 3 mağdurdan 10 TL, çakmak, sigara, cep telefonu ve mont ile ayakkabılarını zorla aldıkları iddia edilen S.E. ve S.A. ile S.S. yakalanarak gözaltına alındı.

        S.E. ve S.A. mahkemede, pişman olduklarını ve Kurban Bayramı'nı evde geçirmek istediklerini belirterek, tahliyelerini talep ederken, S.S. ise olaya karışmadığını, isim benzerliği olduğunu söyledi.

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 18 yaşındaki sanık S.E.'ye 'birden fazla kişi ile yağma' suçundan 3'er kez 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 13 yıl 4 ay hapis ve 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise 2 yıl 9 ay 10 gün olmak üzere toplam 16 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verdi.

        14 yaşındaki sanık S.A. ise mahkemece 'birden fazla kişi ile yağma' suçundan 3'er kez 3 yıl 4 ay olmak üzere 10 yıl hapis ve 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 12 yıl 1 ay hapse çarptırıldı. Diğer sanık S.S. ise beraat etti.

        (SK)

        05.09.2016 15:47:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa