Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Temmuz ayında 18 milyon Dolar ihracat gerçekleştirdi

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan Temmuz ayı dış ticaret istatistiklerinde, Adıyaman'ın Temmuz ayı içerisinde 18 milyon Dolar ihracat gerçekleştirdiği belirtildi.

        Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2016 yılı Temmuz ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 11,5 azalarak 9 milyar 855 milyon dolar, ithalat yüzde 19,7 azalarak 14 milyar 643 milyon dolar olarak gerçekleşti.

        İl düzeyinde geçici dış ticaret verilerine göre Adıyaman ihracat rakamı 2016 yılı Temmuz ayı için 17 milyon 792 bin Dolar olarak gerçekleşirken ithalat rakamı 13 milyon 444 bin Dolar olarak gerçekleşti.

        Bu değerlerle Adıyaman, Temmuz ayında ihracatta da ithalatta da tüm iller içinde 31. sırada yer aldı. 2016 yılı ilk yedi ayda Adıyaman'ın toplam ihracat rakamı 264 milyon Dolar olarak gerçekleşirken yedi aylık ithalat 42 milyon 786 bin Dolar oldu. Adıyaman, 2016 yılının ilk yedi ayı içinde en çok ihracatı Şubat ayında gerçekleştirdi.

        (AHM)

        05.09.2016 14:52:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa